UNA VACUNA INCERTA
22394
single,single-post,postid-22394,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

UNA VACUNA INCERTA

26 Feb UNA VACUNA INCERTA

UNA VACUNA INCERTA Sant Ignasi de loiola

UNA VACUNA INCERTA
Instal.lats en la incertesa    

Una característica de tot això que estem passant ha estat i és la incertesa. Inseguretat, provisionalitat, informacions parcials. És lògic. És una situació completament nova. Ara que acaba d’acomplir-se un any del primer contagi, alguns entesos arriben a aquesta conclusió: “no sabíem el que ens estava venint, ho hem anat descobrint sobre la marxa”. Amb tot, ara hi hem d’afegir una nova incertesa: la que envolta a les vacunes. No arriben totes les que havien de venir, incompliment de contracte per part de les farmacèutiques, vacunes que no serveixen per segons quines edats, lentitud en l’entrega… El resultat és que els plaços s’allarguen. Tanmateix, ni ha uns que si han posat un plaç ferm de vacunació massiva. Els anglesos diuen que pels vols de Sant Joan tothom estarà vacunat, fins i tot parlen de un retorn a la normalitat. Preveuen poder fer concerts massius… Ells varen ser els primers en vacunar. Les males llengües diuen que va ser pel Brexit, per demostrar que podien fer-ho millor que els europeus. Podria ser. Certament, a casa nostra seguim instal·lats en la inseguretat també pel que fa a les vacunes.

Ahir vaig escoltar un testimoni de que les vacunes son una mica decebedores. Sembla que la reacció és més forta del que es deia. Una persona em va dir que un familiar seu estava fatal després de rebre la vacuna. Sembla que la reacció és pitjor que la de la grip. Però també arriben bones notícies de les residències. Molts ja han rebut la segona vacuna i sembla que va bé. La major part ja poden sortir a passejar. La última ha estat avui: a Bèlgica han retirat les mascaretes que el mateix govern va comprar perquè diuen que poden ser tòxiques. Mascaretes tòxiques! La que faltava!

Haurem d’acostumar-nos. Segueixo pensant que això de la incertesa i la inseguretat ens hauria de ser familiar als cristians. Per això segueixo pensant que alguna cosa hauríem de poder dir des de la nostra fe, si més no poder transmetre esperança enmig d’aquesta incertesa. La nostra esperança està una mica per sobre de les vacunes i això ens dona vida. Protegim-nos, seguim les normes però seguim vivint i relacionant-nos entre nosaltres, sobre tot quan ens trobem algú que s’ho passa malament. Això és el que feia Ell a totes hores…

Xavier Moretó, rector.

 

1Comentari
 • Guillermo Lázaro Gay
  Publicat 19:16h, 28 febrero Responder

  Incerteza, inseguridad, no nos diga eso, mosén, por favor. Ya se que aquí hay un malentendido, pero es que suena desalentador. La fe es la certeza de lo que esperamos, si tenemos fe tenemos certeza. No podemos probar racionalmente nuestra fe, ya no sería fe, pero podemos probar que no es irracional. Y si tenemos fe, si alimentamos nuestra fe, si pedimos al Señor que acreciente nuestra fe, tenemos la máxima certeza fundada en su Palabra. Entiendo que los cristianos vivimos en la mayor de las seguridades sobre el sentido de nuestra vida y sobre nuestro destino, fundados en la fe. Todo gravita sobre esa palabra. Si tenemos fe, estamos seguros.
  Todos los mártires que veneramos, los que recordábamos en el canon de la misa antigua, Pedro y Pablo, Andrés Santiago, Juan, Tomás, Santiago, Felipe, Bartolomé, Mateo, Simón y Tadeo: Lino, Cleto, Clemente, Sixto, Cornelio, Cipriano, Lorenzo, Crisógono, Juan y Pablo, Cosme y Damián, y luego, Juan, Esteban, Matías, Bernabé, Ignacio, Alejandro, Marcelino, Pedro: Felicidad, Perpetua, Águeda, Lucía, Inés, Cecilia, Anastasia…, éstos, decía, y una infinidad más, entregaron sus vidas, porque estaban seguros y tenían la certeza, y la seguridad, de que les esperaba la vida eterna en la gloria de Jesucristo resucitado.
  En esa fe de los apóstoles, de los santos y de los mártires, se fundamenta nuestra fe. El problema surge cuando nos preguntamos si ese fundamento es suficiente. Porque de Jesucristo y de su resurrección, sólo sabemos por los evangelistas y estos por lo que les contaron los que antes que ellos habían creído lo que otros contaban. Pero los primeros que creyeron en Jesús, que vivieron con él, lo atestiguaron con sus vidas. Por todos ellos creemos nosotros y han creído los que aún hoy, siguen dando su vida por esa fe.
  Somos débiles, no nos ayuda el entorno, en cuanto atravesamos las puertas de la iglesia. Vivimos en una sociedad pagana, oficialmente, y socialmente pagana. No se trata de añorar nada, ni de vivir en el pasado. Pero ello hace más necesaria que nunca la oración, el ruego constante a Dios para que nuestra fe no nos sea arrancada, no sea arrancada a nuestros hijos y negada a nuestros nietos. Tenemos nuestra parte de culpa en que las cosas sean como son. El remedio, el único, es la oración y el testimonio. Es nuestra responsabilidad.
  G.L.

Escriu el teu comentari