El Totpoderós obra en mi meravelles...
22665
single,single-post,postid-22665,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

El Totpoderós obra en mi meravelles…

15 Ago El Totpoderós obra en mi meravelles…

El Totpoderós obra en mi meravelles... Sant Ignasi de Loiola

Diumenge 15 d’Agost de 2021, Diumenge de l’Assumpció de Maria. Lc 1, 39-36

“El Totpoderós obra en mi meravelles…”
Maria, consol i esperança nostra

Celebrem avui la festa de l’Assumpció de Maria al cel. És la Mare de Déu d’Agost. En molts llocs avui es celebra la festa major. Malgrat les limitacions per la situació que estem vivint, la gent ho continua celebrant. Enguany, en coincidir en diumenge, alguns ho continuaran celebrant demà dilluns (depenent una mica del alcalde o alcaldessa que toqui, és clar)

Pels cristians la festa de l’Assumpció és una festa important. Un cop més, passa fins i tot per sobre del diumenge, però, de fet, celebrem el mateix. L’Assumpció de Maria ens parla de la seva resurrecció. Com ens diu Pau en les seves cartes, el que ressuscita és la persona, és a dir, tot el que s’ha viscut i compartit, tot el que s’ha estimat, tot el que té a veure amb la nostra vida. Maria va viure molt i també va saber donar molt. La seva actitud de servei –més encara, d’avançar-se a servir–, la seva humilitat, la seva disponibilitat.

Avui la contemplem a l’evangeli en aquest trobament amb la seva cosina Elisabet. També estava esperant un fill, ella “que era tinguda per estèril ja està de sis mesos” ens diuen els evangelis “perquè a Déu res no li es impossible”. Maria es podia haver quedat còmodament a casa seva, pregant i lloant Déu pel gran do que li havia fet, però no ho fa. Es posa en camí per ajudar a la seva cosina. Una actitud de servei que després Jesús reproduirà tota la vida. De on la va aprendre?

L’altra aspecte important d’aquesta contemplació de Maria és la seva intercessió. Com ens diu el Concili Vaticà II: “Maria, consol i esperança del poble de Déu que camina”. Tantes advocacions de Maria en el món ens parlen de la gran proximitat amb la gent, especialment amb els qui més pateixen.

Ahir varem celebrar la festa de Sant Maximilià Kolbe. Kolbe va morir a Auschwitz a la vigília de l’Assumpció. Es va entregar a canvi d’un pare de família que anava a ser afusellat. Tenia una gran devoció a Maria. Ell deia que “els seus pensaments son els mateixos de Déu” i insistia molt en la necessitat de confiar en la seva protecció. “Maria ens porta cap a Déu” deia.

Contemplació i intercessió. Dos aspectes sempre associats a Maria.

Xavier Moretó, rector.

 

 

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari