Les ovelles escolten la seva veu i el segueixen
22968
single,single-post,postid-22968,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Les ovelles escolten la seva veu i el segueixen

10 May Les ovelles escolten la seva veu i el segueixen

Les ovelles escolten la seva veu i el segueixen”

Diumenge 8 de Maig de 2022, IV diumenge de pasqua. Jn 10, 27-30

“Les ovelles escolten la seva veu i el segueixen”
Jesús, el bon pastor

Seguim en aquesta Pasqua contemplant el fet més important: Jesús ha ressuscitat. Però si fins ara ho fèiem de la ma dels primers testimonis, els qui varen estar amb Ell, ara ho fem d’un altra manera. Les lectures d’avui ens fan mirar més vers les conseqüències de dir «ha ressuscitat» que del fet mateix.

Efectivament, ja la 1a lectura ens situa en una fet cabdal. Els primers cristians s’adonen d’una cosa sorprenent: els no-jueus accepten la fe. Un veritable escàndol! I és que Déu es vol manifestar a tothom. L’evangeli és universal.

En la 2a se’ns mostra l’església dels màrtirs. El fet de confessar que Jesús ha ressuscitat els va suposar persecució i mort. D’alguna manera nosaltres «tirem» d’aquesta 1a església que dona la vida pel missatge de Jesús.

I a l’evangeli se’ns presenta aquesta figura de «Jesús bon pastor», segurament la imatge més antiga de Jesús, conservada a les catacumbes de Roma. Jesús amb un anyell a les espatlles –i sense barba–, imatge de confiança, crida i fe. Ell va al davant i ens crida i nosaltres el seguim.

Cadascuna d’aquestes lectures ens donen elements per dir també nosaltres: és veritat, ha ressuscitat. Més encara, ens dona pistes per saber com hem d’obrar també nosaltres com a ressuscitats: sense excloure, testimoniant la fe i seguint Jesús. Ser cristià no es professar una doctrina. És seguir una persona, Jesús, vivent enmig nostre i obrar en conseqüència.

Xavier Moretó, rector.

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari