Germinans
18875
single,single-post,postid-18875,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Germinans

10 Nov Germinans

i qui sou vosaltres per jutjar?
Ja és el segon cop que em fico a la vostra web. Em desagrada profundament fer-ho però, com sé que seguiu perjudicat als meu companys (no sé vosaltres però jo els tinc per germans), doncs he entrat per buscar material pel meu article i, efectivament, l’he trobat.
Quina facilitat en jutjar el que fan els altres! Us vanteu de que heu parlat amb el nou bisbe i el lloeu per això en comparació amb l’anterior. “Aquest si que ens deixa expressar la nostra opinió!” com si tot es reduís a un problema de llibertat d’expressió. Quina simplificació més burda i interessada! El que vosaltres feu va molt més enllà. Vosaltres desqualifiqueu, malparleu dels altres, esmicoleu la bona reputació de les persones… Qui us dóna dret de jutjar als bisbes anteriors amb aquesta lleugeresa? Què sabeu vosaltres del que és posar-se al davant d’una diòcesi tant complicada com la de Barcelona? I encara, deixeu bé al bisbe actual perquè us ha rebut però… amb l’amenaça de vigilar els propers nomenaments! I si no us agraden, què fareu? També el destrossareu a ell? De ben segur que sí, perquè vosaltres ho sabeu tot! Quina presumpció la vostra! Em recordeu al fariseu que prega Déu per justificar-se ell mateix (i fa notar que “no els com els altres”), només per “regalar-se” a si mateix. És tan auto-suficient i perfecte que ni tant sols li cal demanar res en la seva pregària. Ja es té a ell mateix!
Us he trobat un salm que us escau com anell al dit. Què us aprofiti, a vosaltres i als qui us consulten. També vosaltres us hauríeu de sentir “tocats” perquè, entrant en aquesta web en sou còmplices dels seu judicis…
A l’home injust, Déu li diu:
«Per què parles tant dels meus preceptes
i t’omples la boca amb la meva aliança,
tu que no acceptes la correcció
i tant se te’n dóna del que et mano?
»Si veus un lladre, t’hi avens,
trobes els adúlters i t’hi ajuntes.
Obres els llavis per dir mal,
la teva llengua maquina enganys;
t’asseus a malparlar dels teus germans,
a difamar els teus parents.
»He de callar mentre fas tot això?
Et pensaves que seria com tu?
Te n’acuso, t’ho retrec a la cara.
Salm 50 (49)
Xavier Moretó, rector de Sant Ignasi de Barcelona
 
1Comentari
  • Dom Xisc
    Publicat 02:51h, 13 febrero Responder

    I qui ets tu per jutjar a germinans?

    Condemnant aquí a la gent dient que Déu condemna als de germinans («Te n’acuso, t’ho retrec a la cara»), ¿quin judici és més gran?

Escriu el teu comentari