NOU AIRE CONDICIONAT
17355
single,single-post,postid-17355,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

NOU AIRE CONDICIONAT

06 May NOU AIRE CONDICIONAT

Per què canviem l’aire condicionat de la parròquia?  EXPOSICIÓ DETALLADA DEL TEMA. Les raons son diverses:

  1. La parròquia necessita que l’aire condicionat funcioni per garantir fred i calor. Aquesta parròquia fou construïda pensant en posar-hi aire condicionat. La seva situació –en un interior de mansana, rodejada d’edificis– fa que sigui necessari. L’església no té possibilitats de ventilació. Només té unes finestres que donen al C/Centelles, al costat dels vitralls, però sense finestres a l’altre cantó de l’església. Només hi ha unes petites obertures damunt el presbiteri, del tot insuficients. Si bé el sostre està aïllat, encenem l’aire molt aviat –abans de l’hivern i l’estiu–  perquè la gent nota el fred i la calor tant bon punt comença la tardor o la primavera. El problema de ventilació també es fa evident quan l’església està plena de gent.
  2. L’aparell s’ha quedat obsolet. La instal·lació es va fer ara farà 40 anys i això comporta diversos inconvenients. És un aparell pensat per instal·lacions industrials. En aquella època era la única possibilitat. L’antiguitat de la màquina és nota en el seu funcionament: gasta molta electricitat, fa soroll, especialment quan s’engega –amb el risc afegit de que es trenqui alguna peça ja que tremola tota l’estructura– i en cas de necessitar la substitució del gas interior, no seria possible ja que és il·legal per contenir CFC. Per altra part, l’empresa subministradora ja no existeix i, en conseqüència, no hi han recanvis. Això vol dir que qualsevol trencadissa no tindria solució. Aquesta circumstància ja la vàrem patir fa 6 mesos i ho solucionàrem gràcies a la competència del tècnic què ens fa el manteniment. Es va espatllar el selector de temperatura –que fa possible el canvi de mode estiu a hivern i viceversa– i va refer totes les connexions per tal de fer-lo operatiu. Al final es va encarregar la reparació de la peça a una empresa externa que no es va responsabilitzar de l’èxit de la reparació. Ens vàrem arriscar i va sortir bé però, d’haver quedat malmesa la peça en qüestió, ens haguérem quedat sense aire condicionat. Val a dir que l’antiguitat de l’aparell no fa possible només ventilar quan calgui o seleccionar la temperatura. Només funciona a la temperatura establerta. Podríem dir que és “tot o res”, amb la incomoditat que això comporta. Un altra dada es el que costa que es notin els efectes del fred o la calor. Normalment hem d’engegar l’aparell 3/4 d’hora abans de l’hora de l’inici de les celebracions, amb la despesa que això comporta.
  3. Hem trobat una empresa que ens faria la instal·lació a un preu raonable. Després de encarregar dos pressupostos –i davant la insistència del tècnic de manteniment de que havíem de “fer un pensament” i canviar l’aparell– hem vist que l’empresa Instal Nova ens ho podria fer per 29.000 €, tot inclòs. El preu inclou l’aparell, la instal·lació i també la grua necessària per instal·lar-lo. Els conductes els podrem aprofitar. Només cal netejar-los i aïllar-los. També hem sol·licitat un ajut al Bisbat de Barcelona i han decidit pagar-nos la meitat de l’import. Per ajudar a pagar la nostra meitat destinarem dues col·lectes parroquials, les que fem a primers de mes.

Comissió d’economia
Parròquia de Sant Ignasi

aire condicionat

Sense comentaris

Escriu el teu comentari