“A tu et van tocar béns de tota mena i a Llàtzer mals...”
23071
single,single-post,postid-23071,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

“A tu et van tocar béns de tota mena i a Llàtzer mals…”

25 Sep “A tu et van tocar béns de tota mena i a Llàtzer mals…”

A tu et van tocar béns de tota mena i a Llàtzer mals...

Diumenge 25 de Setembre de 2022, 26è del temps de durant l’any. Lc 16, 19-31

“A tu et van tocar béns de tota mena i a Llàtzer mals…”
Qui doni la seva vida la guanyarà.

Seguim fent camí amb Jesús que va cap a Jerusalem, que va cap a la creu. Tot caminant, Jesús es segueix explicant. Avui seguim amb el tema de les riqueses del diumenge passat –aquest evangeli n’és la continuació– però Jesús ho diu d’un altra manera, amb un exemple molt eloqüent: la paràbola del ric i el pobre, de Epuló de i Llàtzer. En el contrast entre l’un i l’altre està la clau.

La paràbola comença fent una detallada descripció de com vivia el ric. Vestia amb lli finíssim, feia festes esplèndides… Sembla un retrat del que veiem sovint en l’actualitat. Els rics son molt rics, exageradament rics. I el pobre és molt pobre –com ara una gran part de la humanitat–: frissa per menjar les engrunes que cauen de la taula del ric i els gossos llepen les seves ferides. Aquest contrast tan desmesurat és intencionat. Lluc vol tocar-nos el cor. De fet aquest és el seu objectiu més important. No es tracta només de denunciar els excessos del ric –que també– sinó de tocar-nos la fibra en un altra aspecte no menys important: la insensibilitat del ric envers el pobre. És un missatge adreçat a la seva comunitat. Tanmateix, també ens la podem aplicar a nosaltres. Si som insensibles davant els pobres de necessitat, no anem bé. Si quan surt una imatge de pobresa i misèria a la tele canviem de canal, no anem bé.

Ser sensible a les necessitats dels altres, sobretot els qui més pateixen. Sempre és el mateix: sortir de nosaltres mateixos, de la nostra comoditat, per donar-nos. Jesús va fer això tota la vida. I “qui guardi la seva vida, la perdrà, però qui la doni la guanyarà…”. Quina paradoxa!

Xavier Moretó, rector.

 

 

 

 

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari