Germinans juliol 2016
18422
single,single-post,postid-18422,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Germinans juliol 2016

31 Jul Germinans juliol 2016

Quina vergonya la vostra web! Com pot ser que barregeu desqualificacions personals tant àcides  –amb fotografies i tot, preses sense permís, és clar – amb comentaris de l’evangeli! Quina hipocresia la vostra! És la típica hipocresia dels qui es creuen perfectes, en possessió de la veritat i amb dret a imposar-la als altres. És l’actitud dels fariseus que tant enfurismava a Jesús. Com prediqueu vosaltres les denúncies que Ell els feia? Segurament ho remeteu al passat, sense veure cap implicació actual. Doncs heu de saber que els evangelis varen ser escrits en el si d’unes comunitats, amb tota la intenció d’adreçar missatges –sovint correctius– als membres d’aquestes comunitats. Per tant, les denúncies també ens les podem aplicar. És un error –típic dels més “rectes” de l’Església– pensar que Jesús només s’adreçava als fariseus del seu temps. Darrera de les seves denúncies ens hi hem de veure reflectits tots nosaltres. Les actituds de superioritat, de prepotència, de perfecció, de menyspreu no son cristianes. No sé perquè m’escarrasso a explicar-vos-ho. Esteu tant segurs de la vostra veritat que probablement no enteneu res del que us dic, com si parlés xinés, oi? Tanmateix, potser la gent que es fica en la vostra web per curiositat, per pur “morbo” de veure “què diuen d’aquest o d’aquest altra” i sentir-se millor i oblidar-se dels seus problemes, potser aquests encara no estan tant viciats o no són tant cecs. Ja ho diu Jesús a l’Evangeli: “als qui tenen se’ls prendrà fins i tot allò que tenen…” en referència directe als qui es creuen segurs de tenir però que, en realitat, van errats i no tenen res. I Jesús els diu: “guies cecs!”
Doncs mira, per un cop, m’he decidit a entrar en la vostra web. Em recorda la tele-escombraries, aquests programes de la tele que només cerquen audiència a base d’insultar-se els uns als altres. Aquests programes han arribat a l’extrem de convidar només als seus als debats per tal d’evitar denúncies, amb els seus corresponents pagaments, què d’això es tracta, de no pagar… Persones en nòmina per insultar-se! Els sociòlegs i psicòlegs ja estan avisant de que això ho pagarem car perquè els joves estan assimilant que aquesta és la manera normal de relacionar-se… Doncs vosaltres, des de l’Església (o des de els seus marges, perquè crec que no en formeu part, per més mossens o cristians que us creieu que sou), doncs vosaltres, deia, feu el mateix però a la xarxa. De tota manera, la vostra culpa encara és més greu pel fet de dir-vos cristians. La crítica cristiana sempre ha de ser constructiva, valenta, és a dir, cara a cara, amb el desig de fer el bé a les persones. La vostra crítica és destructiva, covarda i només cerca el vostre bé, és a dir, sentir-vos millors, més perfectes, més bons i pujar així la vostra auto-estima, a costa de la bona fama dels altres, és clar… I encara pitjor, arrossegueu als altres a fer el mateix, sovint gent normal, amb una fe senzilla… Son els qui us contesten. Però no patiu: quan arribeu allà dalt Algú us en passarà comptes… Sant Joan diu en la seva 1ª carta: “Al final de la vida us examinaran en el Amor.” I Joan s’adreçava a una comunitat de perfectes –els gnòstics– que menyspreaven als senzills, als qui no tenien el seu coneixement… Què curiós, la història es repeteix… Com ens costa d’aprendre dels nostres errors!
Xavier Moretó. Rector de St. Ignasi de Barcelona
Sense comentaris

Escriu el teu comentari