Butlletí
21246
single,single-post,postid-21246,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Butlletí

01 Nov Butlletí

butlleti 176 sant ignasi de loiola

“Una comunitat que comparteix el pa i practica el perdó”

Encetem un nou curs i estrenem un nou lema. En el darrer consell parroquial el vàrem treure entre tots. Compartir el pa i practicar el perdó són dues dimensions molt pròpies del cristià i especialment de comunitats com la nostra. Estem en un barri que –malgrat les aparences– hi ha necessitat de pa. A la nostra comunitat hi vénen cent-vint famílies a buscar menjar i roba. No estem en un dels barris més necessitats de la ciutat però hi ha mancances. Des que hem canviat el sistema de donar menjar –amb la possibilitat de poder triar i no haver de fer llargues cues– l’entrega de menjar és molt més digna, molt més respectuosa i la gent ho nota. També donem la possibilitat d’endur-se fruita i llegums, pràcticament del dia, i de passar pel rober –d’infants i d’adults– i triar la roba. Gràcies a les vostres aportacions –tant de menjar com de diners per comprar-ne– ens anem sortint. També hem establert una col·laboració molt important amb els CAP’s dels barri. La major part de la gent que atenem ens vénen d’ells… Volem continuar en aquesta línia. Volem ser una comunitat compromesa amb els més necessitats.

Practicar el perdó és un altra dels pilars que ens volem marcar en aquest curs. Jesús ens diu que hem de perdonar sempre. A voltes perdonar no és fàcil. Vivim una situació –social i de país– certament difícil. Des de la proclamació de la sentència dictada pel Suprem i que condemna a més de cent anys de presó als nostres polítics tot s’ha precipitat. Alguns de vosaltres meu comentat que això us provoca ressentiment i ràbia. Certament és una gran injustícia, que ens afecta a tots. Però també aquí hem de ser capaços de perdonar i seguir lluitant, de forma sempre pacífica, pels nostres drets, com a persones i com a poble. Val a dir que la desobediència civil en front de la injustícia –de nou, sempre pacífica– és  perfectament legítima,  també des de la  nostra fe cristiana.  Hem de saber perdonar i confiar. Com diu el salmista: “els qui van amb males arts sempre acaben perdent”. La repressió i la judicialització mai seran una solució del problema. Tard o d’hora s’hauran de seure a taula i dialogar. Preguem per què sigui així.

Xavier Moretó, rector

Sense comentaris

Escriu el teu comentari