Homicat
21088
single,single-post,postid-21088,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Homicat

30 Jun Homicat

20190630_homicat Sant Ignasi de Loiola

Dg 30 de Juny de 2019, Diumenge XIII temps ordinari, Lc 9, 51-62
Ningú que mira enrere no és bo per al Regne de Déu”

Després de celebrar la Pasqua i les festes de la Trinitat i del Corpus reprenem el temps de durant l’any, l’anomena’t temps ordinari… però d’ordinari no en té res! Farem la lectura continuada de l’evangeli de Lluc. Sant lluc planteja el seu evangeli com una permanent pujada. Jesús puja a Jerusalem. En l’evangeli d’aquest diumenge ho diu clarament: “quan s’acostaven els dies de la seva glorificació… pujà decididament a Jerusalem” Ens recorda l’actitud de Maria que també pujà “decididament” a la muntanya, a veure a la seva cosina que esperava un fill” És del mateix evangelista. Jesús va tant decidit que ni tan sols pot aturar-se. A Jerusalem donarà el seu darrer testimoni. A Jerusalem Jesús morirà a la creu i ressuscitarà l’evangelista ho té molt present.

És interessant adonar-se de la diversitat d’actituds que Jesús té en aquest fragment de l’evangeli. Jesús protesta contra la intolerància dels deixebles (“voleu que fem baixar foc que els extermini?”), descobreix les excuses dels qui volen seguir-lo però al final no poden, posa en evidència els qui van amb les seves condicions per davant i, finalment, ridiculitza als qui miren sempre enrere, enyorant “temps passats”. Tots, més o menys, hem tingut aquestes mateixes actituds. Lluc, coneixedor de la comunitat a la que s’adreça, ho vol recalcar. Posa en boca de Jesús la denúncia d’aquestes actituds i d’alguna forma ens diu: “mireu endavant, no poseu excuses, aneu i anuncieu, no mireu enrere”

Tot el nou testament està impregnat d’aquesta idea. És el que s’anomena kairòs en grec. Vol dir “ara és el temps, ara és el moment!” Estiguem al cas! Posem-nos a la feina!

Un veritable “toc d’alerta”, tant a nivell personal com comunitari.

 

Xavier Moretó, rector

 

 

 

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari