Homicat
21030
single,single-post,postid-21030,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Homicat

26 May Homicat

20190526 Homicat Sant Ignasi de Loiola

Dg 26 de Maig de 2019, Diumenge VI de Pasqua, Jn 14, 23-29
“L’Esperit Sant us farà recordar tot el que us he dit”

Seguim en el nostre camí pasqual que ens durà fins a la Pentecosta, l’esclat de l’Esperit, el naixement de l’Església i les comunitats. En aquest diumenge ple les lectures ens donen nous elements de discerniment.

La primera lectura dels Fets dels Apòstols introdueix un element –de fet és una frase– que ha marcat la vida de l’església al llarg dels temps: “l’Esperit i nosaltres…” Aquesta frase ha estat una constant en tots els concilis de la història. També nosaltres, en el Concili Tarraconense de 1993 la vàrem emprar. L’inici va ser el primer concili, anomenat de Jerusalem. Davant el fet que es varen trobar de que els no jueus acceptaven la fe, prenen una decisió: poden fer-se cristians –tot i que encara no se’n deien així– si no ofereixen sacrificis als ídols, no mengen carn ofegada en sang i no tenen unions incestuoses. Res de la circumcisió, que era el signe distintiu del judaisme. Va ser un salt qualitatiu important. Aquesta decisió va obrir les portes de la fe als no jueus, és a dir, a tot el món. Però l’autèntic protagonista, no només d’aquesta decisió sinó de tot el que estaven experimentant era l’Esperit. Ja ho diu Jesús en l’evangeli: “l’esperit que el Pare us enviarà us ho farà entendre tot” Aquest és un element important perquè ens ajuda a entendre el funcionament de la nostra mateixa església. Les reunions que fem no son només reunions organitzatives, a semblança dels consells d’administració de les empreses. En l’església hi ha “quelcom més”. “L’Esperit i nosaltres” ens està designant una realitat “altra”, tan important com els mateixos assistents a les reunions. En un món tan activista i organitzat com el nostre és important adonar-nos d’aquesta diferència. Aquest és el tret més característic de la nostra Església. De fet nosaltres creiem que és l’Esperit qui porta l’Església. Per tant, quan més dòcils siguem a la seva acció més bon fruit donarem. Ja ens ho diu Jesús a l’Evangeli: “si no esteu units a mi com la vinya a les sarments no fareu res…”

Xavier Moretó, rector

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari