Homilia
20490
single,single-post,postid-20490,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Homilia

15 Ago Homilia

20180815 homicat

Dimecres 15 d’Agost de 2018, Festa de l’Assumpció de Maria. Lc 1, 39-56

“Feliç tu que has cregut!”

Celebrem avui la festa de l’Assumpció de Maria, una festa que es celebra a molts llocs del nostre país. Son molts els qui avui celebren la festa major del poble o el nom de Maria de tantes esglésies que avui celebren la seva festa.

Nosaltres celebrem una de les grans solemnitats de Maria. Com sempre, la contemplem a ella i ens fixem especialment en la vida que va portar, sobretot en aquest dia. Perquè, com ens diu Sant Pau, el que ressuscita és la persona: tot el que hem viscut i compartit, tot el que hem estimat i tot el que hem patit. Passem de ser una “persona física” a una “persona espiritual”. En Maria es donen les dues coses perquè, per un privilegi únic, va ressuscitar en cos i ànima.

Avui, en celebrar l’Assumpció de Maria celebrem la seva resurrecció i la seva vida. Maria que sap confiar enmig del dubte, Maria que es posa a servir, més encara, sap avançar-se a servir. Maria senzilla i humil. Maria que pateix al peu de la creu. En contemplar-la a ella ens contemplem a nosaltres, con en un mirall. També nosaltres esperem viure com ella ho va fer. Maria, la primera cristiana, la primera que va entendre què vol dir seguir-lo a Ell. “Feliç tu que has cregut, el que el Senyor t’ha fet saber es complirà…” li diu Elisabeth, admirada i entusiasmada davant el que està veient amb els ulls de la fe.

Maria ens va al davant i ens acompanya sempre. Com ens diu el Concili Vaticà II: “Maria, esperança i consol del poble de Déu que camina” Aquesta proximitat és mostra en la gran quantitat d’advocacions que ens parlen d’Ella. Maria està a prop de les persones, especialment dels pobres, els qui han de treballar en feines dures, dels malalts, dels qui pateixen l’explotació, el desarrelament, la llunyania, la por… Maria, advocada de tantes causes perdudes i desesperades. Maria intercessora i mitjancera. Maria mare nostre. En dir-li Jesús a Joan al peu de la creu: “aquí tens la teva mare” també ens ho diu a tots nosaltres.

Avui és un gran dia. Felicitats a totes les que porteu en nom de Maria.

Xavier Moretó, rector

 

 

 

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari