Germinans
19881
single,single-post,postid-19881,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Germinans

07 Oct Germinans

Germinans octubre 2017

Això si que és original! Quina bona idea! Realment us les penseu totes. Què és una parròquia germinante? Doncs deu ser una parròquia on el rector és passa els matins davant l’ordinador “machacant” als seus companys, una parròquia on el seu rector –i també alguns laics, fidels col.lalboradors– repassen nit i dia la doctrina de l’Església, mirant qui –al seu criteri– la compleix i qui no. Son parròquies íntegres, super-legals, més preocupades en complir les normes que en acollir a la gent. Son parròquies que tenen sempre la raó, perfectes, que sempre ho fan tot bé, especialment les celebracions, i amb tot el dret d’imposar la seva praxi als altres, fins i tot a costa de la seva reputació. Son parròquies que espien a les altres i les denuncien si no son prou ortodoxes. Quina sort que tenim de tenir parròquies germinantes! Fora bo que us identifiquéssiu per tal que tots puguem consultar-vos si tenim algun dubte sobre com s’han de fer les coses. Ja sé, podríeu fer visites guiades, especialment a les vostres celebracions. Prèviament, el rector podria fer-nos una petita xerrada dient-nos com hem de comportar-nos… Què tal si pengeu les vostres fotos a la web! Així podríem consultar-vos, especialment els mossens, quan us veiem pel bisbat o a les trobades! Vosaltres no teniu problemes en penjar les nostres fotos. Heu penjat les fotos de tots els mossens que hem firmat el manifest… Més de 400! Quina feinada! Quantes nits us ha costat? Per cert, segur que podeu fer-ho? Nosaltres anem molt en compte de penjar fotos sense el consentiment del subjecte. No sé si sabeu que hi ha una Llei de Protecció de Dades. I si us denunciéssim? Una altra bona idea! Avui estic inspirat…

 

Anant al tema, és a dir, les coses que surten en la vostra web referint-se a mi, n’he vist un que diu: “el Moretó, ese…” Company, veig que no et caic gaire bé. Aquest to despectiu, tan vulgar, em fa pesar que no t’agraden les meves reflexions. Et fastídia la meva web? Ho entenc. Mentre a la vostra les respostes duren què, dos minuts, a la meva hi son sempre. Les meves cartes sempre estan presents, les pots consultar en qualsevol moment, des de la primera a la darrera. Son cícliques! Fastidia, eh? Doncs ves-t’hi acostumant! Seguiré escrivint fins que tanqueu la vostra web. Vosaltres feu mal a l’Església, a la gent i als meus companys! El silenci no val. S’ha de denunciar la vostra actitud. A més, em diverteix, m’ho passo bé. Sou tant il.lusos que penseu que esteu influint en la marxa de l’Església. Per cert, jo em dic “Moretó”, que no és “Morató” traduït al català. Ho dic perquè un lector espavilat ho ha posat així. Seràs burro!

 

Certament, sempre li estarem agraït a aquest Papa per la seva actitud vers els fariseus que hi ha dins l’Església. Amb la seva actitud i les seves denúncies està fent aflorar tota la porqueria que hi ha a l’Església, està “fent net”. Això és molt bo. Com diu la dita popular “cal que tota la merda aflori per tal de poder-la treure!”

 

Jo diria que sou “faves comptades”, “aigua passada”. Quedeu-vos en les vostres parròquies perfectes, germinantes com us agrada de dir. Ja sortirem nosaltres a buscar a la gent a les perifèries… Vosaltres no ho podríeu fer ni que volguéssiu… Ara bé, penseu que us quedareu “en quadre”. A la llarga ningú us escoltarà. Sou massa avorrits, massa previsibles. Sou tan creguts que, tard o d’hora, la gent es cansarà de vosaltres. Com diu Jesús a l’Evangeli adreçant-se als qui fan les coses perquè els vegin, per ser ben considerats: “Au, doncs Ja teniu la vostra recompensa!”

 

Xavier Moretó, rector de Sant Ignasi de Barcelona

 
 
 
 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari