Germinans març 2016
18295
single,single-post,postid-18295,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Germinans març 2016

03 Mar Germinans març 2016

Seguim amb el “culebrón” de Germinans Germinabit, els nostres amics que despotriquen d’altres cristians. Pel que em diuen m’ha tocat el rebre “un dia sí i un altre també”. Què hi farem! La gent m’ho diu. Jo segueixo sense entrar a la web. No m’interessa. Tampoc estic per perdre el temps. Perquè, contràriament al que diu el “talp” de la nostra parròquia (després me n’ocuparé d’ell…) resulta que treballo bastant. La gent de la parròquia diu que tinc massa coses però els hi ha que –pel fet d’arribar “justet” per dir la missa– interpreten que sóc un gandul… Increïble! Amic “talp”: o no vius a la parròquia o només veus el que vols veure. Sempre és perillós –i poc cristià– jutjar per les aparences però més encara no adonar-se de les coses. Si vols un dia vens a veure’m i et passo la llista de les coses en les que estic ficat. Quedaràs parat! L’altra dia el bisbe –el nou– m’ho va dir molt gràficament: “on no estàs ficat tu?”
Avui, després de llegir i predicar la paràbola del Fill Pròdig o del Pare que perdona –a mi m’agrada més el segon títol– he pensat en vosaltres. Vosaltres sou els nous fills grans! El cor endurit, la crítica àcida i destructiva, la incapacitat de perdonar com ho fa el pare, la “perfecció” del bon complidor que menysprea als altres que no pensem com ell, la superioritat davant el més feble… Tot quadra. Felicitats! Alguns estudiosos dels evangelis diuen que aquesta paràbola és el centre del missatge de Jesús i, dins de la paràbola, la figura i l’actitud del pare és cabdal. Ho pilleu? Per tant, jo de vosaltres m’ho faria mirar perquè no teniu res a veure amb l’actitud del Pare i això és particularment greu. Criticar a la gent amb aquesta duresa no té res de misericordiós. És més, no és cristià.
Sembla que en la vostra pàgina poseu que no sóc gaire “normal” com a mossèn. Això la gent també m’ho diu però no amb to despectiu com ho feu vosaltres si no com una lloança. És curiós. Precisament, la gent celebra que no sigui com d’altres mossens. Avui mateix m’ho han dit: “ets un mossèn diferent, proper. Així haurien de ser tots…” Per cert, tampoc el Papa Francesc sembla un papa “normal” i també la gent ho celebra, perquè és proper, amable, perquè riu. És clar que amb les vostres idees pre-conciliars segurament tampoc us agrada. Heu de saber que el tracte proper amb la gent és el que ens pot donar una mica de presència amb les persones, sobretot les allunyades. Recordeu que Jesús ens diu “no he vingut a buscar als justos, si no als pecadors…” És clar que vosaltres, segurament, menyspreeu als allunyats de la nostra societat. Potser penseu –com ho feien els fariseus– que són “gentussa pecadora”. Felicitats de nou, germans grans!
I anem a la cosa més curiosa: tenim un “infiltrat” a Sant Ignasi! Segurament tu em vares fer la foto celebrant, no? T’he d’avisar perquè la gent de la parròquia et busca… i no precisament per dir-te bon dia. No és per posar-me medalles però a Sant Ignasi estan contents amb el que faig. Davant les vostres crítiques molts m’han dit: “no facis cap cas!” i d’altres: “és pura enveja”. Et recomano que durant un temps no vinguis per aquí perquè els hi ha que sospiten qui ets… Potser n’hauríem de parlar. Suposo que saps les hores de despatx. Prometo respectar el teu anonimat.
Per cert, us informo que, arrel de tota aquesta polèmica, les visites a la nostra web estan augmentant. Potser arribarà el dia que tingui més audiència que vosaltres! Això m’anima a seguir escrivint. Ja és hora de dir les coses pel seu nom. Vosaltres us dieu cristians de però no ho sou, encara que alguns estigueu ordenats, i la gent que entra en la vostra web participa d’aquest a-cristianisme. Què quedi clar.
Xavier Moretó. Rector de St. Ignasi de Barcelona
Sense comentaris

Escriu el teu comentari