Germinans maig 2016
18276
single,single-post,postid-18276,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Germinans maig 2016

01 May Germinans maig 2016

Us he trobat uns passatges dels evangelis que us escauen d’allò més. Parlen de la llum i la fosca, igual que en la darrera carta que us vaig adreçar, però hi afegeix un detall: les conseqüències de viure així. “A les ombres de la mort…” i “qui camina a les fosques no sap on va…” Vosaltres heu errat el camí, heu perdut el nord. És molt instructiu –i així els hi dic als meus parroquians– veure amb quina facilitat persones cristianes –i “complidores”, com preveres i gent compromesa amb l’església– poden caure en l’error, com a fi de bé i observant “el que està manat” es pot manipular i perjudicar a les persones. Perquè vosaltres no només perjudiqueu a la gent que critiqueu si no que, a més a més, induïu a d’altres a fer el mateix. Son totes aquelles persones –també bons cristians, segurament millors que vosaltres– que consulten la vostra web. “És que no puc estar-me de mirar-ho!” em va dir l’altre dia una bona dona d’un moviment. Això vol dir que esteu creant addictes! Felicitats. Fàcilment, es podria donar la circumstància de que algú, després d’anar a missa, en arribar a casa seva, es connectés a la vostra pàgina per veure “amb qui es fiquen avui” i animar-se a costa de les desgràcies dels altres. O sigui que esteu “fent escola”, de fariseus tancats, evidentment. D’això també us en demanaran comptes quan arribeu allà dalt! 
“Per l’amor entranyable del nostre Déu,
ens visitarà un sol que ve del cel,
per il·luminar els qui viuen a la fosca,
a les ombres de la mort,
i guiar els nostres passos
per camins de pau.”
Lc 1, 78-79
“Camineu mentre teniu la llum, perquè no us sorprengui la fosca: qui camina a les fosques no sap on va. Creieu en la llum, mentre la teniu, i sereu fills de la llum.”
Jn 12, 35-36
Xavier Moretó. Rector de St. Ignasi de Barcelona
Sense comentaris

Escriu el teu comentari