Germinans abril 2016
18292
single,single-post,postid-18292,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Germinans abril 2016

01 Abr Germinans abril 2016

Acabem de celebrar la Setmana Santa. Aquest any se m’ha fet palesa, d’una manera molt directe, la diferència entre foscor i llum i el pas que els cristians fem de la primera a la segona gràcies a la resurrecció. També se m’ha manifestat d’una manera, també especial, els qui continuen en al fosca, els qui no han descobert aquesta llum… i he pensat en vosaltres. Gent de Germinans, vosaltres no només esteu en la foscor si no que hi viviu dins. Aquesta crítica vostra, tant destructiva i àcida, envers companys vostres en la fe només pot voler dir que no heu descobert la llum del ressuscitat. Qui es creu legitimat a criticar i jutjar així a membres de la mateixa església no només no sap ni entén –i molt menys estima– la realitat de l’Església –formada per persones humanes– si no que, a més a més, no ha descobert la llum del ressuscitat, una llum que, molt sovint, ens fa adonar de les nostres pròpies mancances. Per això resteu en la foscor: no firmar per por, “tirar la pedra i amagar la ma”, sentir-se superior i menystenir als altres, fer fotos d’amagat i publicar-les… son actituds de foscor. I els qui consulteu la pàgina web també esteu en la foscor. O us penseu que aquest comportament de consultar davant del vostre ordinador –enmig de la nit, és clar– és un comportament cristià? Per què ho feu? Pel “morbo” de saber “amb qui es fiquen avui”? Potser per animar-vos a costa de les desgràcies dels altres? O per pensar “mira que diuen d’aquest. Jo no estic tan malament!” Així funcionen els programes que busquen la polèmica en la televisió i les revistes del cor. Transmeten la falsa idea de que qui ho mira “controla” la seva vida, que no és “com els altres”. Això em recorda el passatge de l’evangeli del fariseu i el publicà on el fariseu prega Déu dient: “jo no sóc com aquest publicà…” La sentència que dóna l’evangelista és clara: la pregària del publicà –que no gosava ni aixecar els ulls al cel– es acceptada mentre que la del fariseu, no. Us sentiu superiors a la gent que els de Germinans critiquen? Doncs llavors també esteu en la foscor.
Al final del camí de la Pasqua celebrarem la Pentecosta. Els deixebles, tancats per por dels jueus –en la foscor de les seves cases– decideixen sortir fora i, jugant-se la vida, anunciar el Crist ressuscitat. Aquí varen néixer les comunitats i la mateixa Església. Amb les seves febleses i contradiccions –que en tenien– però amb molta fe i amb la força de l’Esperit varen donar la cara. I vosaltres? A mi em trobareu a la parròquia, em podeu fer les fotos que vulgueu i firmo els meus articles. I vosaltres? On sou? En la foscor de la xarxa. Vosaltres viviu en la nit.
Per tot plegat estic decidit a continuar desemmascarant-vos, tant a vosaltres com als qui us consulten i la meva audiència va creixent. Si una cosa no suporto es que us fiqueu així amb els meus companys preveres. Que us fiqueu amb mi em rellisca bastant però amb els altres… Però no patiu. Seguiré pregant per vosaltres… i també pels qui consulteu la vostra web.
Xavier Moretó. Rector de St. Ignasi de Barcelona
Sense comentaris

Escriu el teu comentari