Germinans
20709
single,single-post,postid-20709,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Germinans

10 Nov Germinans

germi_novembre_2018
 

Quan Germinans opina sobre economia i seminari

 

Entro a la web dels nostres amics i vet aquí! Germinans parla d’economia i del seminari! Què estrany. Ho dic irònicament. Fa temps que ho fan. Miro una mica més i em trobo uns veritables informes sobre ambdues qüestions. “De on poden treure tanta informació?” penso. Evidentment ha de ser una persona amb contactes. L’article del seminari compta amb algú que hi està, potser un seminarista… Quin desastre formar-se així!. El d’economia ha de ser un mossèn, un d’aquests “rectes” que circulen per la nostra diòcesi. Perquè, com és costum, els anàlisis, tant un com l’altre, son parcials, plens d’acusacions –de tràfic d’influències els que més–, sense cap pudor de deixar verd a qui sigui. Ficar-se d’aquesta manera amb Mn Matabosch, amb Mn Batlle i amb el Felip Juli, que és un sant! Aquest comentaris només poden sortir de gent amargada. Vocacions frustrades? Potser. Mossens amb ínfules d’arreglar l’església? També. Com si portar l’economia de la diòcesi o el seminari fos tan fàcil!

 

Quina vergonya, mossens! Només puc pensar que es tracta de persones que no hi son totes. Els psicòlegs diuen que sovint, quan un està malament, “projecta” sobre els altres. En paraules menys tècniques –i més col·loquials– tira la seva “me…” sobre els altres. Ho fan per descarregar-se, per sentir-se millor, per auto-afirmar-se.

 

Això és el que feu vosaltres. Quina amargura! Com podeu viure el vostre ministeri? Com podeu estar al costat de les persones amb aquest mal rotllo? És clar que vosaltres és molt possible que no hi esteu amb la gent. Dieu missa i ràpidament a l’ordinador, a machacar als companys. Què trist. Què poc cristià. Això no té res a veure amb el Regne que Jesús anunciava. El Regne de Déu –ho hem vist en els darrers diumenges– està fet de benaurances…

 

Preneu-ne nota els qui mireu la web de Germinans i alimenteu el seu ego: us estan utilitzant com a teràpia psicològica… i gratis!

 

Xavier Moretó, rector de Sant Ignasi

 

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari