"Resolgué decididament d'encaminar-se cap a Jerusalem"
23021
single,single-post,postid-23021,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

«Resolgué decididament d’encaminar-se cap a Jerusalem»

30 Jun «Resolgué decididament d’encaminar-se cap a Jerusalem»

Resolgué decididament d'encaminar-se cap a Jerusalem

Diumenge 26 de Juny de 2022. Lc 9, 51-62

RESOLGUÉ DECIDIDAMENT D’ENCAMINAR-SE CAP A JERUSALEM
Deixem-nos interpel.lar per Jesús que passa

L’evangeli d’avui és molt significatiu del nostre ser cristià. Perquè ser cristià és seguir-lo a Ell, fiar-se d’Ell, en tota situació, amb tota confiança.

L’evangelista Lluc planteja el seu evangeli com un camí. Jesús fa camí cap a Jerusalem. Un camí que feia pujada (tot i que geogràficament no era així) De ben segur que sabia que a Jerusalem no el rebrien bé. És més, segur que intuía que allà el matarien… Si ho varen fer amb els profetes, amb Joan Baptista… Els mateixos deixebles ho veien i li deien: «a Jerusalem tens molts contraris!» Si s’hagúés quedat a Galilea, potser no l’hagueren matat… Però Ell havia d’anar-hi…

Tanmateix, en aquest camí es troba tota una sèrie de gent. Alguns el volen seguir però amb condicions. D’altres volen condemnar als qui no els volen. Son els deixebles. Un cop més no ho entenen. Jesús els renya. D’altres volen fer camí amb Jesús però sense deixar la seva vida, les seves seguretats.

A volltes, potser nosaltres també posem excuses i condicions. No volem renunciar al que és nostre. És lògic. En un mon tant individualista, que cerca seguretats i comoditats, fàcilment també hi caiem. Potser hariem de preguntar-nos quin és el nostre seguiment? Sabem firar-nos? Ens deixem interpel.lar per aquest Jesús que passa? Sabem fer camí amb Ell?

Xavier Moretó, rector.

 

 

 

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari