"L'Esperit us dirà tot el que heu de dir"
22990
single,single-post,postid-22990,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

«L’Esperit us dirà tot el que heu de dir»

31 May «L’Esperit us dirà tot el que heu de dir»

L'Esperit us dirà tot el que heu de dir

Diumenge 29 de Maig, l’Ascensió de Jesús. Lc 24, 46-53

«L’Esperit us dirà tot el que heu de dir»
Vosaltres sereu els meus testimonis

Celebrem el dia de l’Ascensió. Jesús puja al cel però, curiosament, no per allunyar-se sinó per estar més a prop. Quina paradoxa! La seva presència és molt més gran ara que quan era enmig nostre… La prova és que els deixebles, en lloc d’entristir-se perquè s’envà –que seria el més natural– s’alegraren «amb una alegria immensa» ens diu l’evangeli.

Lluc planteja l’escena al final del seu evangeli. Ve a ser la conclusió. Tanmateix, Lluc continua als Fets del Apòstols, que també és seu. Avui hem escoltat el seu inici. Ara, però, s’ha donat un canvi: comença un nou temps, el temps de les comunitats i l’església. Una vida nova. Els deixebles ho captaren de seguida i començaren a anunciar l’evangeli, tot contents. La culminació la veurem el proper diumenge. És l’esclat de l’Esperit. Aquí va néixer tot. «Aquest que heu vist morir a la creu, està viu, a ressuscitat». Això ho va canviar tot. D’aleshores ençà estem en el temps de l’Esperit.

Xavier Moretó, rector.

 

 

 

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari