"L'esperit us farà entendre"
22983
single,single-post,postid-22983,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

«L’esperit us farà entendre»

28 May «L’esperit us farà entendre»

L'esperit us farà entendre

Diumenge 22 de Maig, 6è de Pasqua. Jn 14, 23-29

«L’esperit us farà entendre»
L’esperit ens porta

Seguim fent el camí de Pasqua. Vàrem començar contemplant l’experiència de reconeixement dels primers deixebles –les aparicions– i hem seguit veient les conseqüències de dir «és veritat, ha ressuscitat». Ara ja estem pràcticament al final d’aquest camí. Ens esperen l’Ascensió i la Pentecosta, les grans festes de l’Esperit. Però Jesús avui ja ens diu a l’evangeli: «m’envaig, però tornaré» Però abans ens fa la gran promesa: «us enviaré l’Esperit Sant…»

La realitat de l’Esperit és bàsica pel cristià. De fet és l’autèntic protagonista. L’Esperit és en nosaltres –dins nostre–, l’Esperit ens ajuda a creure i a pregar. Pau ens diu que ni tant sols la pregària és ben bé nostra. És l’Esperit que «prega en nosaltres», «gemega» diu Sant Pau. I l’Esperit guia les comunitats i la mateixa Església. És important recordar tot això. Enmig d’un mon tan voluntarista com el nostre, que sembla que tot depengui del nostre esforç, els cristians diem que els protagonistes no som nosaltres, sinó l’Esperit que habita en nosaltres. Quin alliberament!

«No tingueu por. Jo seré sempre amb vosaltres» ens diu Jesús. Aquesta és la nostra esperança i la nostra llibertat, una llibertat que ningú més ens pot donar.

Xavier Moretó, rector.

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari