Eleccions
22328
single,single-post,postid-22328,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

ELECCIONS I PANDÈMIA

28 Ene ELECCIONS I PANDÈMIA

20210128 ELECCIONS I PANDEMIA

ELECCIONS I PANDÈMIA
Eleccions i pandèmia: alerta amb els extremismes

Finalment, tot apunta a que les eleccions al Parlament seran el 14 de Febrer. En contra de l’opinió dels experts –que hauria de ser la predominat– es faran eleccions en una situació delicada: augment de casos –amb les Uci’s, ja a hores d’ara, a tope–, aglomeracions, risc –sobretot pels qui estan a les meses electorals– i horaris… Ja s’ha determinat que els qui estiguin infectats tindran el seu moment: de 7 a 8 de la tarda. Polèmic. Els partits polítics ja han començat les seves respectives campanyes electorals. És més, preveuen fer mítings! Es vol permetre fins i tot canviar de municipi per anar-hi! Nova polèmica. Davant el rebuig que aquesta proposta a suscitat, la majoria de partits ja s’han afanyat a dir que ningú es mogui del seu municipi i que els mítings seran telemàtics… I per acabar-ho d’arreglar, el tacticisme. Hom ja accepta que els motius que mouen als partits no son del tot clars. Sembla que preval l’interès de partit al bé de la gent. Poc cristià, dit de passada. Ja només la insistència d’alguns en fer-les el 14 de Febrer és sospitosa. Ho apuntava fa una setmana: l’efecte Illa. Tanmateix, podria ser que, com es diu popularment, “el tret els hi sortís per la culata”. Segons diuen alguns entesos, fer eleccions en la situació actual pot fer augmentar l’abstenció –com va passar a Portugal– i l’abstenció afavoreix als partits minoritaris, alguns d’ells extremistes. També dit de passada, molt poc cristians… Per moltes processions que facin, la xenofòbia, el masclisme, la intolerància i la violència no tenen a veure amb el missatge de Jesús. Avui justament, el Papa Francesc ha fet un advertiment sobre els extremismes que, com diu ell, “solen portar a la violència”.

En resum, podria ser que, no només no es pogués reeditar un tri-partit –que sembla que és el que busquen els socialistes– sinó que l’extrema dreta entri amb força al Parlament –més del que apunten les enquestes– i ho espatlli tot.

Mala peça al teler!

Xavier Moretó, rector.

 

 

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari