Eleccions atípiques
22339
single,single-post,postid-22339,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

ELECCIONS ATÍPIQUES

03 Feb ELECCIONS ATÍPIQUES

ELECCIONS ATÍPIQUES. Sant Ignasi de Loiola

ELECCIONS ATÍPIQUES
Eleccions i pandèmia, difícil combinació

Cada cop es veu més clarament que aquestes eleccions no seran com les anteriors. Ja fa temps que els clima polític català està enrarit. No és per a menys! Només cal fer notar que una gran part de l’electorat votarà a candidats que o bé estan a l’exili o a la presó… Però en aquestes eleccions hi ha moltes més coses. Sens dubte, la pandèmia les marcarà de forma determinant. Curiosament, els partits polítics no en parlen en els seus mítings… Potser no cal. Els efectes ja es noten prou: previsible rècord de abstenció, decisions polèmiques –com establir franges horàries–, massiu vot per correu, encara més massius recursos per a no anar a les meses… Aquesta és bona. Podria donar-se el cas que no hi hagués gent –ni titulars ni suplents– per cobrir les meses electorals. En aital cas s’haurien de suspendre en el col·legi en concret!. L’altra dia vaig escoltar un politòleg que deia: “potser millor no anar a votar a primera hora. Et podrien agafar per les meses!” Però és que, justament la primera hora és pels més grans, els qui estan en una situació de més risc de contagiar-se!. Surrealista.

Tanmateix, aquestes eleccions estan desvetllant actituds que podríem dir suaument una mica fosques. Jutges que prenen decisions que no els pertoquen –que apel·len de forma un xic paternalista a “el interès general” –, polítics tàctics, que passen olímpicament de la salut de les persones per posar per davant els seus interessos electorals, grans promeses que tothom sap que després no s’acompliran… L’altra dia vaig veure un reportatge sobre el canvi climàtic. No parlava en general sinó del nostre país. Hi sortien persones del Delta de l’Ebre. Potser també l’heu vist. Després del temporal Glòria els polítics els varen fer grans promeses de inversió. Encara estan esperant… No han vist ni un euro! Doncs amb la pujada del nivell del mar, en pocs anys, ens quedarem sense Delta… Clar i català.

Però ja ho deia el salmista: “els qui van amb males arts sempre perden” Ara podríem dir, aplicant-t’ho a la nostra situació: els qui utilitzen a la gent, els qui posen per davant els seus interessos particulars, els aprofitats, els tàctics, els qui ens enreden… acabaran perdent. I també diu el salmista: “he vist un injust que triomfava. En tornar a passar, ja no hi era…” Lapidari.

Xavier Moretó, rector.

 

 

 

 

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari