Jerusalem
23048
single,single-post,postid-23048,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

“Ningú pot ser deixeble meu si no renuncia a tot el que té”

12 Sep “Ningú pot ser deixeble meu si no renuncia a tot el que té”

Ningú pot ser deixeble meu si no renuncia a tot el que té

Diumenge 4 de Setembre de 2022, 23è del temps de durant l’any. Lc 14, 25-33

“Ningú pot ser deixeble meu si no renuncia a tot el que té”
Jesús dona la vida a Jerusalem

A l’evangeli d’avui –igual que els dels darrers diumenges– Jesús va “cap a” Jerusalem. L’evangelista Lluc ho planteja així: Jesús sempre va a Jerusalem. I a Jerusalem tots sabem el que li espera… Ell també ho sap. No és nou. També els hi va passar als profetes que el precediren, inclòs l’últim, Joan Baptista.

El profeta no és un endevinaire del futur com acostumem a pensar. No és algú que preveu el futur com els qui tiren les cartes. El profeta és un home –o dona– de Déu. Parlen en nom d’Ell i sovint, denuncien la injustícia, especialment envers els més pobres. Per això els persegueixen i –també molt sovint– els maten. Jesús ho sap perfectament. Però Ell ha d’anar a Jerusalem. Cal que vagi a donar testimoni al cor de la fe jueva, al centre. Probablement, si s’hagués quedat a Galilea no li hagués passat res…

Jesús, tot fent camí, va donant explicacions. La gent li pregunta. Avui contesta amb dues paràboles. Ens parla del que és fonamental, del més important. “Qui vulgui ser deixeble meu que prengui la seva creu i em segueixi” Vivim en un món que defuig les creus, que mira cap un altra cantó davant el patiment i la mort. Tanmateix, és evident que hi son. Ser cristià no és defugir les creus sinó aprendre a portar-les, amb l’esperança de que Ell és al nostre costat, que ens ajuda a portar-les.

I Jesús rebla el clau quan diu: “ningú pot ser deixeble meu si no renuncia a tot el que té”. No és només estar disposat a renunciar als bens materials. També. Aquí va més enllà. És renunciar a les nostres seguretats, a la nostra comoditat, a buscar sempre el nostre benestar. Sortir de la nostra individualitat per tal de donar-nos i estar els uns pels altres. Això ja costa més, especialment en el nostre món… És el que Ell va fer tota la vida fins al final. A Jerusalem Jesús donarà la seva vida.

Xavier Moretó, rector.

 

 

 

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari