COVIT I NADAL…
22265
single,single-post,postid-22265,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

COVIT I NADAL…

31 Dic COVIT I NADAL…

COVIT I NADAL… Sant Ignasi de Loiola

COVIT I NADAL…
Una mica de respecte, si us plau…

Darrerament, ha sortit un altra expressió “lluminosa” per part dels periodistes: “Nadal i covit, una combinació diabòlica”. Amb aquest titular es vol significar la por que molts tenen d’aquests dies festius pel que fa a la transmissió del virus. Diuen que és “diabòlica” perquè les tres festes fonamentals d’aquest Nadal –Nadal, cap d’any i Reis– estan separats per una setmana, el temps ideal per transmetre el virus d’una bombolla a un altra. Ara ja no es diuen famílies si no bombolles. Ho entenc però usar el terme “diabòlic” per referir-se al Nadal és una mica contradictori, si més inadequat… Per Nadal celebrem una gran notícia, si més no els cristians. Però, és clar, la expressió va adreçada al gran públic, que majoritàriament no viu un Nadal massa profund, per dir-ho suaument…

Tampoc és massa adient dir que hauríem de traslladar el Nadal a Setmana Santa, és a dir, substituir Pasqua per Nadal. També puc entendre que es diu per evitar aquestes dates o per animar al personal (és l’argument, també molt recurrent, de “ja tindrem temps per a celebracions més endavant”) però confondre Nadal i Pasqua… i més quan aquestes paraules les diu tot un Conseller d’Interior de la Generalitat! Així no és estrany que cada any les preguntes de la selectivitat que es refereixen a una mínima cultura religiosa fracassin estrepitosament. Una cosa és no creure –tothom té el dret a fer-ho– i un altra no tenir el més mínim coneixement de cultura religiosa. L’art, la literatura, la música han reflectit durant segles una cultura cristiana. Son els nostres orígens.

Crec que encara ens falta camí per respectar i valorar el fet religiós com tenen països veïns nostres com França o Alemanya. Quina enveja! Paciència. Tot arribarà.

Xavier Moretó, rector.

1Comentari
  • Guillermo Lázaro Gay
    Publicat 18:14h, 31 diciembre Responder

    NADAL DIABOLICO
    Sí señor Rector, mucha cultura religiosa falta, y de la otra tampoco vamos sobrados. ¡Qué le haremos!, Algún día llegará, en que la política será tarea de sabios y prudentes, y la cultura crecerá en campos deslindados del espectáculo banal, llamado ahora “mundo de la cultura”, y la cultura religiosa podrá enseñarse en nuestras aulas eficazmente, aunque algún energúmeno de las AMPAs ponga el grito en el cielo. Mientras tanto, sería bueno que los políticos actuales, o los que salen en los periódicos, hablaran de lo que saben, aunque el silencio fuera abrumador y los periódicos aparecieran en blanco. ¿Un poco exagerado?, Bueno, puede ser, pero ya se entiende. Al final tenemos lo que nos merecemos, porque lo hemos elegido, aunque la oferta fuera limitada.
    Ahora padecemos nuestra propia irracionalidad, y digo nuestra por modestia. Estamos viendo las consecuencias de la incontinencia navideña, y nos preparamos ahora sumar después de Reyes las producidas por nuestra irresponsabilidad de fin de año. Y me pregunto: ¿Tan difícil es pasar, por una sola vez, una Nochevieja, o el día de Año Nuevo, solos, o con la familia habitual, quien la tenga, sin necesidad de reunirse, ¿o de ir a abarrotar un local cualquiera? Creo que el sacrificio no es tan grande, si con ello evitamos llenar las urgencias de los hospitales, las salas y las UCIs con una tercera ola, ya presente. Es posible que fuera una buena medida, la que se ha propuesto en algún sitio para los que se nieguen a vacunarse: Privar a los infractores de la asistencia sanitaria pública, si enferman. ¿Sería esto autoritarismo? No lo sé, para mí sería ejercer la autoridad, y eso no me parece malo, en una sociedad civilizada.
    Los traslados de festividades, me recuerdan mucho los “bautismos laicos“ que también se solicitaban. No descarto que se presente en serio la propuesta de recuperar para el 25 de diciembre la festividad del Sol Invicto. Al tiempo.
    Espero que todo esto pase, Covid y políticos incluidos, y que todo quede en un mal sueño. Que el Año del Señor 2021 sea un año de crecimiento para todos nosotros y de progreso para nuestra Iglesia.
    G.L.

Escriu el teu comentari