"Tothom en menjà tant com volgué"
23016
single,single-post,postid-23016,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

«Tothom en menjà tant com volgué»

21 Jun «Tothom en menjà tant com volgué»

Tothom en menjà tant com volgué

Diumenge 19 de Juny de 2022, Dia del Corpus. Lc 19, 11-17

TOTHOM EN MENJÀ TANT COM VOLGUÉ
El do de l’eucaristia

Celebrem la festa del Cos i la Sang de Crist, el Corpus. Una festa dedicada a contemplar aquest gran do de Déu, l’eucaristia.

A l’evangeli d’avui sens mostra la multiplicació del pans. Un signe de la presència del Regne de Déu enmig nostre. És el signe del compartir, de la fraternitat, del do de Déu amb els més febles. «Doneu-los vosaltres de menjar» els diu Jesús als deixebles. Un signe que ressona a eucaristia.

Jesús els va prometre als deixebles: «sempre que celebreu aquest sopar, jo seré enmig vostre». Aquesta és la manera que Ell va triar per quedar-se. Tot i que Ell és també enmig nostre («on dos o més us reuniu en el meu nom jo hi soc») i, especialment entre els més pobres («quan tenia fam, em vau donar menjar…»), Jesús tria el pa i el vi per fer-se aliment de la nostra vida. Més encara. L’eucaristia ens configura, ens fa cada cop més semblants a Ell. I encara. L’eucaristia és anticipació del que esperem. Ve a ser un «trosset» de cel. Allà dalt no hi ha eucaristia. No cal..

Per tant  viure la fe amb eucaristia o sense és molt diferent. No té color!

Xavier Moretó, rector.

 

 

 

 

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari