Coronavirus 29 octubre 2020
22121
single,single-post,postid-22121,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Coronavirus 29 octubre 2020

29 Oct Coronavirus 29 octubre 2020

20201029 Coronavirus Sant Ignasi de Loiola

Protegir-se sense perdre el sentit comú

CONFINAMENT PERIMETRAL

Després del toc de queda –i la seva curta durada–, ara li toca al confinament perimetral. A les nostres autoritats els hi agradaria fer un confinament total durant quinze dies però no tenen autoritat. Al final, és molt possible que es faci un confinament de cap de setmana però resulta que aquest diumenge és Tots Sants… Les visites als cementiris… Difícil de controlar. En general, dona la impressió de que els nostres polítics van una mica perduts, que estan donant “pals de cec”. No es estrany. La situació és difícil, i no només aquí. A tot arreu. I amb lo dividits que estan… I sempre mirant a curt termini, el que marquen les eleccions.

L’altre dia em trobo un veí a l’escala. Ambdós entravem les bicis, just a temps per complir el toc de queda. “Ja no cal, l’han tret” em diu. “Si que ha durat poc!” I afegeix: “els polítics, no estan cansats de fer el ridícul?” “Si, però mentre els continuem votant…”

Bromes a part, el cert és que la situació és delicada. El risc de contagi és molt alt i es nota. Cada cop hi ha més gent de la parròquia que s’ha de quedar a casa: ara un, ara l’altra. Mica en mica anem caient. “Amb qui ha estat?” “Amb aquell i aquell altra” pregunten els rastrejadors per telèfon. “Doncs haurà de quedar-se a casa durant quinze dies”. I així estem… “Què hi farem!” diu la majoria. Hi ha un cert esperit de resignació a l’ambient. Tanmateix, també els hi ha que parlen i sovint acusant. “Mossèn, per què no porta mascareta?” em diuen de tant en tant. “No veu que hi ha gent gran?” “La mascareta és per quan no es pot guardar la distància. Jo estic a cinc metres de vosaltres i tot sol i amb mascareta no se’m entén quan parlo!” No hi ha manera… Ho diu sovint el portaveu sanitari del govern (el de la veu cascada): “La mascarilla es para cuando no se pueden mantener la distancia de dos metros” I un cop va afegir: “protegerse no quiere decir renunciar a tener sentido común…” Certament, la psicosis hi és però això d’estar sempre pendent de l’altra… Al final cansa una mica.

L’altra dia anava tot content amb bici i una dona, que també hi anava però en sentit contrari, em diu tot cridant: “la mascarilla arriba!” Una mica violent, no? Quan vas en bici no cal portar-la per dues raons: per què vas sol i per què estàs fent exercici! Això s’ha dit des de sempre. Per què ara s’ha de variar? El sentit comú…

Jesús ens ho diu clarament a l’evangeli: “com li pots dir al teu germà: vine que et trauré la busca que tens a l’ull quan tu tens una biga en el teu. Hipòcrita! Treu-te primer la biga del teu i llavors t’hi veuràs per treure la busca del teu germà!” Sempre disposats a veure el defecte de l’altra! I sovint son petites coses, la majoria sense importància… Paciència.

Xavier Moretó, rector.

Sense comentaris

Escriu el teu comentari