Coronavirus 24 de setembre
22044
single,single-post,postid-22044,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Coronavirus 24 de setembre 2020

24 Sep Coronavirus 24 de setembre 2020

20200924 Coronavirus Sant Ignasi de Loiola

Els nens ens ajuden a veure les coses amb il.lusió i esperança

TORNADA AL COLE

Un dels aspectes més delicats de tot això que està passant és la tornada al col·legi. Durant tot l’estiu se’ns ha estat dient que ens preparem, que aquí ens la jugarem i és cert. Què els nens puguin tornar amb seguretat és important. Ha estat tot un repte. El nombre de nens per classe, el professorat, els espais, la higiene. És complicat i més tractant-se de nens. Com ja vaig dir en l’article que parlava de les colònies, com pots dir-li a un nen que jugui a un metre de distància d’un altra? Difícil. I després està el tema de si algun es posa malalt. Automàticament tota la classe cap a casa. Aleshores sorgeix el problema de la conciliació. Qui es queda amb els nens a casa si els pares treballen?

Això a nosaltres també ens afecta. La majoria de parròquies encara no han començat la catequesi. Entre l’amenaça constant de reduir el nombre d’assistents als grups en espais tancats –ara ja es parla de 6 en lloc de 10– i els fet que la catequesi figuri com extraescolar –fins no fa gaire es parlava de prohibir-les aquestes activitats– els rectors no sabem ben bé per on tirar. Volem començar però… Els pares ja ens demanen quan ho farem, bàsicament pel tema de la 1ª comunió que és el que més els motiva. Però és que encara tenim pendents les del curs passat! Perquè aquest és un altra: quanta gent podrà venir a la celebració? Ara podem dir missa amb el 50% de l’aforament però en una celebració de 1ª comunió s’acostuma a omplir l’església fins a la bandera… Tanmateix les faríem pel Maig de l’any que ve. Com estarem al Maig? Tindrem ja la vacuna? Els entesos diuen que encara no…

Paciència i bona lletra (molt adient parlant de coles i nens) No perdem l’esperança. No perdem la fe. Ens en sortirem.

Jesús ens diu: “si no us feu com els nens no entrareu al regne del cel”. Potser podem aprendre alguna cosa dels nens. Ells saben adaptar-se i veure les coses amb il·lusió i esperança.

Xavier Moretó, rector.

 

1Comentari
 • Guillermo Lázaro Gay
  Publicat 15:19h, 24 septiembre Responder

  COMUNIONES
  Las comuniones son importantes, aunque sean lo que son y no puedan dejar de ser, y ya se me entiende. Supongo que ya se ha pensado en fraccionarlas lo necesario de manera que no se llene la iglesia. Los que se ocupan de esto saben más.
  Creo que el día es importante, no solo para los críos, desde luego, sino también para los padres a los que se les ofrece una nueva oportunidad. Escribo desde la ignorancia de cómo se hace ya, para que los padres se involucren en el proceso. Pero dentro del mismo, o en la homilía de ese día, creo que en la parte dedicada a los mayores , que por fuerza ha de ser breve, se les debe decir que lo que un día creyeron como verdad, sigue siendo verdad ahora, pero que lo que aprendieron como niños deben ahora comprenderlo como adultos, que nadie de mayor quiere seguir alimentándose con potitos, que cuando San Pablo predicó el cristianismo fuera de Palestina, no predicó a niños, ni a ignorantes, sino que se enfrentó a filósofos, a los sabios de su tiempo, que la religión es una cosa muy seria que implica a toda la persona y que si acuden a una catequesis de adultos, sentirán el gozo de descubrir que su vida tiene sentido.
  Por favor, que nadie entienda que estoy diciendo al mosén, como debe hacer su homilía, que de homilías sabe un rato. Lo que intento resaltar es que es la única ocasión del año en que se tienen reunidas a un montón de gentes que solo se acercan a una iglesia con motivo de celebraciones así. Podría ser como estar pescando en un banco de peces.
  G.L.

Escriu el teu comentari