Butlleti març 2017. La quaresma, un temps de conversío.
19229
single,single-post,postid-19229,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Butlletí març 2017

01 Mar Butlletí març 2017

 

butlleti març 2017

Quaresma: un temps de conversió

El temps de Quaresma és un dels temps que podríem nomenar “forts” de la nostra litúrgia i de la nostra vivència de fe. Advent, Nadal, Quaresma i Pasqua són els temps litúrgics que ens ajuden a celebrar i viure la nostra fe amb més intensitat. Com trobareu en aquest mateix full, la Beatriu, de la nostra Comissió de Litúrgia, ens introdueix en el que és més pregon de la Quaresma. Com ella diu, l’objectiu és viure en profunditat aquest temps de preparació per a la Pasqua. Podríem dir que si vivim una bona Quaresma –entrant en les lectures, deixant-nos portar pels signes i les pregàries– tant més i millor viurem la Pasqua i la Pasqua, tots ho sabeu, és el centre de la nostra vida cristiana. Per Pasqua celebrem els fets més importants del cristià: la mort i resurrecció de Jesús.

Durant la Quaresma parlarem molt de conversió. Però que vol dir convertir-se? Convertir-se en què? Qui millor expressa aquest procés de canvi, que és la conversió, és Sant Pau:

“Ja que heu ressuscitat amb Crist, cerqueu allò que és de dalt, on hi ha el Crist assegut a la dreta de Déu. Poseu el cor en allò que és de dalt, no en allò que és de la terra. Vosaltres vau morir, i la vostra vida està amagada en Déu juntament amb el Crist. Quan apareixerà el Crist, que és la vostra vida, també vosaltres apareixereu amb ell plens de glòria.”

Col 3, 1-4

I per acabar de “reblar el clau” ens diu com hem de comportar-nos amb coses i exemples concrets:

“Revestiu-vos, doncs, dels sentiments que escauen a escollits de Déu, sants i estimats: sentiments de compassió entranyable, de bondat, d’humilitat, de dolcesa, de paciència; suporteu-vos els uns als altres, i si algú tingués res contra un altre, perdoneu-vos-ho. El Senyor us ha perdonat: perdoneu també vosaltres. Però, per damunt de tot, revestiu- vos de l’amor, que tot ho lliga i perfecciona. Que la pau de Crist regni en els vostres cors, ja que per a obtenir aquesta pau heu estat cridats a formar un sol cos. I sigueu agraïts. Que la paraula de Crist habiti en vosaltres amb tota la seva riquesa; instruïu-vos i encamineu-vos els uns als altres en tota mena de saviesa; moguts per la gràcia de Déu, canteu- li en els vostres cors amb salms, himnes i càntics de l’Esperit. Tot allò que feu, sigui de paraula, sigui d’obra, feu-ho en nom de Jesús, el Senyor, donant gràcies per mitjà d’ell a Déu Pare.”

Col 3, 12-17

Per a Pau, la vida del cristià és un continu “morir i ressuscitar”. Morir a l’home (i dona) vells per a néixer a l’home (i dona ) nou (cf Ef 4, 17-24) L’home nou és Jesús ressuscitat. Tot un programa.

Xavier Moretó, rector

Sense comentaris

Escriu el teu comentari