Butlletí 183
22870
single,single-post,postid-22870,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Butlletí 183

02 Mar Butlletí 183

butlleti 183 Sant Ignasi de Loiola

Nou any, nous objectius, nous reptes

Fa un mes varem encetar un nou any 2022 i, com ens acostuma a passar, tenim noves ganes de començar coses. Ho hem d’aprofitar! Malgrat que seguim preocupats per aquesta pandèmia –que també pren nova empenta, malauradament, tot i que la immunitat comença a ensumar el nas– no hem de perdre les ganes d’avançar. Seguim engrescats en la proposta del Papa Francesc de fer un Sínode de tota l’Església. El Papa vol conèixer el parè de tots, i no només dels bisbes. És més, s’ha compromès a tirar endavant el que li diguem! En aquest dies tenim previst reunir-nos la Comissió del Sínode de la nostra parròquia que vàrem constituir en el darrer Consell Parroquial. L’objectiu d’aquesta comissió serà dinamitzar la participació dels grups i recollir les seves aportacions per tal d’enviar un informe a la Delegació del bisbat sobre el Sínode. Ha d’estar fet per l’abril. Us poso la carta que el Delegat pel Sínode, Mn. Enric Termes, adreça a les parròquies amb motiu del Sínode. A la parròquia no parem de fer reunions i de rebre aportacions, a l’espera de la gran reunió –una mena d’assemblea– que farem al Març.

Pel que fa als nostres grups, estem en ple procés de renovació. Després de fer-ho amb el Consell Parroquial –amb la incorporació de nous membres–, de la Comissió de Litúrgia i els nous espais de pregària, ara li toca al torn a la Comissió de Pastoral de la Salut. Ja fa temps que no ens reunim però hem seguit portant la comunió als malalts i els qui ens ho han demanat –tan particularment com a les residències– i hem continuat anant a les trobades que es fan en la Delegació del Bisbat. Tindrem nous membres i també nous objectius. A part de la Trobada d’Agents de la Pastoral de la Salut de Sant Joan de Déu, volem fer una nova Celebració comunitària de la Unció dels Malalts al maig.

També volem donar un nou impuls als grups de La Llar. Malgrat que actualment només es reuneix un grup, el de Textos i poesia, abans del Nadal varem fer la projecció d’una peli, amb una bona assistència.

Els altres grups funcionen molt bé. La Catequesi –amb una fantàstica Missa del Pollet–, l’entrega de menjar per Nadal, amb la corresponent recapta als Súpers (us poso un article que ho explica) i l’Esplai. Anem trampejant la situació i ens en sortim. Bravo!

A nivell de l’àmbit pastoral, hem començat els contactes amb les altres parròquies de les que formarem part en la nova unitat pastoral, en el nostre cas de Sagrada Família. La nostra serà la més gran de la diòcesi. Estarà formada per les parròquies de Sagrada Família, la nostra, el Roser, Sant Oleguer, Sant Tomàs, l’Esperit Sant, els Teatins i el Sagrat Cor dels Claretians. Deu ni do!

Xavier Moretó, rector

 

 

 

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari