Butlletí 179
21423
single,single-post,postid-21423,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Butlletí 179

01 Mar Butlletí 179

butlleti 179 butlleti març Sant Ignasi de Loiola

Setmana Santa: Els misteris centrals

Ja estem a punt d’entrar en la Setmana Santa. En cosa d’un mes ja estarem en el diumenge de rams. Un any més entrem en les celebracions més importants de l’any. Des de la comissió de litúrgia vetllarem –com sempre hem fet i molt bé– perquè les celebracions estiguin ben preparades i que visquem amb molta intensitat aquests dies. Val a dir que aquest any –a petició de la mateixa comissió– tindrem una xerrada sobre la litúrgia de la Vetlla Pasqual a càrrec de Mn. Joan Obach, rector de la Parròquia de Sant Oleguer i liturgista. Serà una bona oportunitat per entendre una mica més aquesta celebració, potser la més important de l’any.

Celebrar la Setmana Santa i fer-ho bé ens defineix com a parròquia. Com deia un dels pares de l’Església: “mai som més comunitat com quan ens reunim al voltant de l’altar per celebrar l’eucaristia” Amb més raó encara quan celebrem els misteris centrals de la nostra fe. Si durant la quaresma ens identifiquem amb aquest Jesús que va cap a la creu i ressuscita, per Setmana Santa el contemplem en els moments crucials de la seva vida: l’entrada a Jerusalem, la Cena amb els deixebles, la presó i mort en creu i la resurrecció. Com ens diu Pau –i m’heu sentit dir tants cops: “ja no sóc jo, és Ell que viu en mi” i també “ser cristià és un continu morir i ressuscitar”.

En aquest temps que vivim en el nostre país –un temps d’incertesa i de desconcert– ens convé recordar la nostra esperança, què és el que ens mou als cristians a viure i tirar endavant. Amb pau i coratge aconseguirem també realitzar-nos com a poble i com a persones. No ens deixem vèncer per la por i el desànim.

Pau i bé

Xavier Moretó, rector.

 

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari