Butlleti 174
21093
single,single-post,postid-21093,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Butlleti 174

01 Jul Butlleti 174

Butlleti 174 Sant Ignasi de Loiola

ASSEMBLEA PARROQUIAL: una experiència de comunió

Acabem de celebrar una nova assemblea. Com ja us deia en el full del mes passat, les motivacions d’aquesta assemblea són completament diverses a la que vàrem celebrar ara fa nou anys. En aquest cas la convocatòria ha estat motivada pel nou Pla Pastoral de la diòcesi. Des del Consell de la Parròquia vàrem pensar que era una bona oportunitat per endegar una reflexió i revisió del que estem fent a Sant Ignasi. El que es diu en aquest Pla diocesà ens va semblar molt vàlid i un bon punt de partença per tal d’elaborar el nostre propi pla pastoral.

L’assemblea d’enguany va començar amb la xerrada que ens va fer en Pere Borràs, consiliari de la Comunitat de St. Pere Claver, l’Escola Professional del Clot, per entendre’ns. En Pere ens va donar una visió molt realista, per fer-nos “tocar de peus a terra”, sobre la situació en la que estem, tant a nivell local –el barri, la societat, el món– com eclesial –parroquial, universal–. Va ser significativa la seva aportació “de futur”. Dir, per exemple, que no està d’acord en que els cristians ens donem sempre les culpes de la situació actual o que el número no hauria de ser tan preponderant en les nostres apreciacions va ser tot un “toque” d’atenció. “No es veritat que ho fem tot malament, al contrari, ho estem fent bé” ens va dir. I també “prefereixo una església de pocs però que sàpiga arribar a les persones que una església de multituds però desconnectats…”

La xerrada d’en Pere Borràs ens va situar per tal de partir de la nostra realitat i no fer “volar coloms”. Després varem fer els grups i d’aquí va sorgir el debat i les propostes que recollírem al final de la jornada. També estudiàrem les respostes que ens vareu fer arribar mitjançant l’enquesta. Us posem el recull de totes les vostres aportacions en aquest mateix full. Vàrem acabar amb la celebració de l’eucaristia, on cada un dels grups va llegir una pregària.

Ara ve el període de recopilació i reflexió per part del Consell Parroquial. Quan llegiu aquest full ja ens haurem reunit per fer una primera valoració. Us anirem informant.

D’entrada, val a dir que ha estat un èxit d’assistència i de participació. Us ho agraeixo a tots. Hem fet un acte important de comunió i, com ens diu la tradició de l’Església, no només comunió entre nosaltres sinó també amb l’Esperit. Que puguem dir al final –com es diu en els concilis–: “l’Esperit i nosaltres hem decidit això i allò…”

Felicitats!

Xavier Moretó, rector

 

 

 

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari