Butlleti 169
20760
single,single-post,postid-20760,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Butlleti 169

31 Dic Butlleti 169

butlleti 169 Sant Ignasi de Loiola

Per Nadal Jesús ve a nosaltres

Les festes de Nadal sempre són unes festes entranyables. Ens trobem, ens felicitem, celebrem. Són festes familiars, on els nens i nenes són molt protagonistes.

Tanmateix, sempre n’hi ha que no s’ho passen gaire bé per Nadal. Molts recordem als qui ja no hi són, amb els qui probablement compartíem la taula per aquestes festes i que ja no hi seran. Guardem un lloc en el nostre cor –i potser en la nostra taula– pels germans i germanes absents.

Per Nadal també ens adonem de les mancances que hi ha al nostre voltant. Personesque van justes i que no es podran permetre gaires regals. Els voluntaris del nostre grup d’Ajuda Fraterna ho saben prou. Aquesta crisi –que alguns, sobretot els polítics, diuen que ja està superada– ha deixat tot un col·lectiu que sempre aniran “justets”, malgrat que alguns tinguin feina… Gràcies a la recapta que fem als súpers –i als donatius que rebem per pagar els pollastres– la nostra comunitat farà que aquest Nadal sigui una mica més agraït per aquestes persones.

Aquest any també ens pesa –un cop més– els qui estan a la presó i que no podran estar amb les seves famílies. Als cristians –ho he dit molts cops– sempre se’ns hauria de revoltar una mica l’estómac davant la injustícia i aquesta és una situació molt injusta. Presos per les seves idees i empresonats sense judici. Això toca als drets humans i aquests –com també he dit molts cops– ens afecten molt directament als cristians. No ens podem inhibir. No podem dir que no va amb nosaltres. Jesús va denunciar públicament la injustícia.

Jesús també ve per a ells, com també ve pels qui estan tristos per l’absència d’una persona estimada i pels qui pateixen, pels qui no tenen prou per a viure.

“Maranatà”, “veniu Senyor Jesús”. És el crit de les comunitats de l’Apocalipsi que hem estat llegint aquest dies previs a l’advent.

Veniu, Senyor Jesús i doneu-nos el vostre escalf, la vostra esperança, la vostra llum, especialment pels qui més pateixen en aquest món. Amén.

Xavier Moretó, rector

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari