“Bategeu en nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant”
22567
single,single-post,postid-22567,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

“Bategeu en nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant”

01 Jun “Bategeu en nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant”

“Bategeu en nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant”

Diumenge 30 de Maig de 2021, Diumenge de la Trinitat. Mt 28, 16-20

“Bategeu en nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant”
La Trinitat, un gran do de la nostra fe

Ja fa uns quants diumenges, des de que varem acabar la Pasqua, que fem unes celebracions un xic especials. L’Ascensió, la Pentecosta i avui la Trinitat. El proper diumenge serà el Corpus, la festa de l’eucaristia. Son celebracions que ens recorden els fonaments de la nostra fe. Totes es desprenen de la gran festa de Pasqua. La conseqüència de que Jesús ha ressuscitat és tot el que estem celebrant. Jesús puja al cel per quedar-se amb nosaltres. Jesús promet als deixebles l’Esperit i l’Esperit ve. Finalment, avui Jesús envia als deixebles a anunciar però també a batejar i ho han de fer en nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant. És la Trinitat. I és que la nostra fe és trinitària.

Efectivament, la nostra fe fa referència a Déu, Pare, Fill i Esperit Sant. Per això totes les nostres celebracions comencen i acaben igual, fent la senyal de la creu “en nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant”. És un gran Misteri. Un sol Déu i tres persones. Tanmateix, en lloc d’allunyanar-nos ens apropa a Déu. Una nova paradoxa.

Déu-Pare ens recorda la creació, el “i veié que tot era bo” del Gènesi. També ens recorda Jesús dient Déu és “Abbà”, Pare, en arameu, juntament amb “Imma” (mare) les primeres paraules que un nen arameu aprèn a dir. Sant Pau, en la segona lectura d’avui, ens diu que si podem dir “Abbà” a Déu és per l’Esperit que habita en nosaltres. Déu-Esperit ens recorda la presència de Déu en nosaltres, en la comunitat cristiana, en l’Església però també en tota la realitat. L’Esperit que “ho penetra tot” ens diu també Sant Pau.

Déu Pare, Fill i Esperit. Una gran riquesa de la nostra fe. La Trinitat és comunió, unitat en la diversitat. També nosaltres som molts i diversos però estem units en una mateixa fe.

Xavier Moretó, rector.

 

 

 

 

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari