AYUSO
22518
single,single-post,postid-22518,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

AYUSO

06 May AYUSO

AYUSO

AYUSO

La vida i la salut, abans que els interessos de partit

Ahir, tots ho sabem, es varen fer eleccions a la Comunitat de Madrid. Com era de preveure, ha guanyat la candidata del PP, Isabel Diaz Ayuso. Com els agrada de dir als periodistes, “ha arrasat”. Ja ho deien les enquestes que guanyaria però potser no tan fort. Només li cal l’abstenció de Vox per sortir escollida. Aquesta és la primera dada significativa: no li importarà pactar amb l’extrema dreta. Però la segona encara és més inquietant: tampoc li a importat gaire “obrir-ho tot” comtal de sortir vencedora… Aquesta dada ja és més delicada perquè afecta directament a la vida de les persones. Ja se la coneix com “la caña de España” pel fet d’obrir, sense restriccions, bars i restaurants. Fins i tot els francesos van a Madrid per fer el que no poden al seu país. Els epidemiòlegs diuen que les UCI’s segueixen plenes a Madrid i que el problema de transmissió continua essent la interacció. D’altres diuen que s’estan amagant dades. No vull ni pensar que deuen dir els francesos davant d’aquesta allau de viatges a Madrid per fer festetes i anar de copes, ells que després de sopar –a les sis, horari europeu– ja ho tanquen tot!

Conec un francès que ve a la parròquia. L’altra dia em deia tot avergonyit: “com és possible? Els francesos, tan cultes i prudents, com pot ser que facin això? I aquesta dona, en què pensa? És la única ciutat d’Europa que ho fa!” Tanmateix, crec que el problema no és ben bé aquest, tot i que també. Lo més inquietant és que els madrilenys s’ho han empassat com si res. En aquesta campanya no s’ha parlat de la pandèmia… La gent estava tant contenta amb l’obertura de bars i restaurants “full time” que han passat de tot, com si la pandèmia, amb els seus infectats i morts, fos el preu que s’ha de pagar… A molts els i ens recorda una manera de fer molt determinada: la de Donald Trump. De fet, ja es diu que l’estil de la nova presidenta s’assembla molt a la del expresident dels Estats Units –li diuen “la Trump espanyola”– i ja sabem com va acabar allò, arrossegant tot un país al desastre. A l’ensems, tots sabem que els americans sempre van una mica per davant de la resta. Potser ara ens tocarà a nosaltres passar pel mateix…

Què Déu ens ajudi si aquest estil s’estén a la resta de l’Estat! De fet ja es diu que Ayuso aspira a ser Presidenta de España…

Xavier Moretó, rector.

 

 

 

 

1Comentari
 • Guillermo Lázaro Gay
  Publicat 11:22h, 07 mayo Responder

  Los madrileños con una participación envidiable y por una gran mayoría lo han decidido. Antes se decía: “Roma locuta causa finita”. Al pueblo soberano no le parece tan mal la señora Diaz Ayuso. Veámoslo por el lado bueno:
  1º) La democracia ha triunfado: Ha habido elecciones, una alta participación, una clara mayoría, y se ha formado o se formará un gobierno en la autonomía de Madrid. No siempre ocurre eso, como bien sabemos.
  2º) El señor Iglesias ya no es vicepresidente, ni está en el gobierno de España, y además parece que deja la política. También se decía: “A enemigo que huye, puente de plata”. Seguramente, desde donde esté seguirá agitando, porque “¿Dónde irá el buey que no are?” , pero el presidente del gobierno de la nación, el señor Sánchez dormirá más tranquilo, como él mismo dijo, sin tenerlo en el Consejo de Ministros. Ya se verá que nos pasa a nosotros, con los de la CUP.
  Por tanto, mirando el conjunto, hay motivos para la alegría. Siempre los hay, por supuesto, si se tiene confianza en Dios. Ya se dice también, que “Dios escribe recto con renglones torcidos”. Esperémoslo para el bien de todos.
  G.L.

Escriu el teu comentari