ACTUALITAT 2021
22582
page,page-id-22582,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

ACTUALITAT 2021

LA NOSTRA ACTUALITAT A LA PARRÒQUIA
MES A MES DURANT EL 2021

En aquest apartat us informarem de tota la nostra actualitat mes a mes.
Manteniu-vos informats.

Núm. 180 JUNY 2021

La nostra actualitat

  • Com ja us poso a l’editorial, els grups de la parròquia es van recuperant de mica en mica, és a dir, es tornen a reunir. L’assistència a l’església ja pot ser del 70% de l’aforament –avui ho ha aprovat el Prosicat– i aviat, a mesura que tothom estigui vacunat, segurament s’aniran relaxant les mesures de protecció. Ja es parla que es podria permetre anar sense mascareta a l’aire lliure si estàs vacunat…

 

  • Els que no han parat són els del gospel. Durant el confinament no es van reunir però després si ho feien per assajar. Estava permès. Ara en veiem els fruits. Diumenge passat varem començar una experiència nova: fer una missa animada amb cants de gospel. Va anar molt bé. Malgrat que potser hi havia més cantants que fidels, si va venir gent. Molts no acostumaven a venir a missa. Pot ser una manera d’arribar als allunyats. El Papa Francesc diu que no ens hem de quedar tancats a les esglésies, que hem de sortir a les perifèries, a buscar a la gent. El gospel pot ser un camí per fer-ho. De fet, la missa la comencem cantant al carrer i entrant a l’església cantant… Aquesta missa la presidirà un jesuïta, el Pare Raimon Negre.

 

  • També hem celebrat les primeres comunions. Eren les d’abans de la pandèmia. Fins i tot hem celebrat les corresponents al Col·legi de la Immaculada amb qui teníem una relació de col·laboració, tant en primeres comunions com de les confirmacions. Ara aquest col·legi (que està al costat de l’Església dels Àngels del carrer Balmes) es diu Col·legi Eixample. Com podeu suposar ha deixat de ser religiós per passar a dependre de la Generalitat. Malgrat aquesta nova situació confiem de continuar fen grups que vinguin a Sant Ignasi, tant a la catequesi com a les celebracions.

 

  • Pel que fa a les confirmacions ja fa dos anys que les anem posposant. Confiem que l’any vinent puguem fer-les totes. Serà espectacular.

 

  • Tanmateix, després de l’estiu començarem una etapa de “reestructuració pastoral”. El bisbat –amb el bisbe al davant– vol replantejar-se la organització pastoral per tal d’unir recursos i adaptar-se millor a la realitat de cada lloc. La idea es fer “unitats pastorals” en lloc d’arxiprestats. Us aniré informant. En tot cas no vol dir suprimir parròquies com algun mitjà de comunicació ha esbombat alegrement. Les mentides –ara en diuen fake news– també proliferen en l’entorn de l’església!