ACTUALITAT 2020
21388
page,page-id-21388,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

ACTUALITAT 2020

LA NOSTRA ACTUALITAT A LA PARRÒQUIA
MES A MES DURANT EL 2020

En aquest apartat us informarem de tota la nostra actualitat mes a mes.
Manteniu-vos informats.

Núm. 179 MARÇ 2020
  • La nostra actualitat ens ve marcada per tot el seguit d’actes i celebracions de Quaresma i Setmana Santa. Ja es respira un temps diferent! Teniu les celebracions posades en el calendari. A tot això hi hauran unes quantes novetats: una xerrada de litúrgia sobre la Vetlla Pasqual, la xerrada bíblica de la germana Lucía Caram –sempre tan directa–, un homenatge a Beethoven en l’any que celebrem –amb la pel·lícula i l’audició musical– i el berenar de la fam… Efectivament, recuperem el berenar de la fam! En aquest cas ens ho muntaran els nois i noies de l’esplai. També ho teniu en el calendari.

 

  • Però ja vàrem començar la Quaresma amb un gran concert musical. Va ser el proppassat 29 de febrer. Varen cantar cinc corals! Va ser un concert benèfic per a Creu Roja, per ajudar a un nen molt malalt. Ho va coordinar la Coral Polifònica Sagrada Família –ja habituals en la nostra parròquia– i va ser tot un èxit.

 

  • Com a novetat important, anunciar-vos que anirem a Terra Santa! Ja fa temps que uns quants de vosaltres m’ho demaneu, especialment els qui no vàreu poder venir al viatge que férem ara farà nou anys. Teniu el cartell imprès en aquest mateix full. Ho organitza Ruth Travel, una agència que treballa amb la Parròquia de la Mercè i que tenen molta experiència. Animeu-vos a venir! És un viatge únic i que també fa comunitat. Els que van anar-hi el primer cop us ho diran…

 

  • També informar-vos que seguim aplicant les decisions de l’Assemblea. Ja tenim l’escola de lectors, l’escola de fe i el grup de relació parròquia-esplai en marxa. Estem pendents de fer un nou grup de matrimonis –hem d’anar proposant un per un– i d’il·luminar la Mare de Déu de Montserrat de la capella! De mica en mica…

 

  • Dir-vos finalment que la situació econòmica de la parròquia ha millorat bastant. Ja hem sortit del dèficit que arrossegàvem i fins i tot tenim un petit superàvit! Tot ho trobareu reflectit en els gràfics que hi ha al suro d’economia. Això ha estat possible gràcies a algunes retallades, a l’augment dels ingressos –ara tots els grups contribueixen al manteniment, també els de fora– i a les aportacions, col·lecta parroquial i donatius particulars. També agrair al treball del nostre ecònom, que és el principal responsable d’aquest canvi de tendència en matèria econòmica. Els seus advertiments ens han fet “tocar de peus a terra”. A tots moltes gràcies!
Núm. 178 FEBRER 2020
  • La nostra actualitat ens ve marcada pel retorn a la normalitat després de les festes de Nadal. Tot torna a funcionar. Seguint les propostes fetes en l’Assemblea que vàrem fer abans de l’estiu, ja tenim la comissió esplai-parròquia, constituïda, amb dues reunions fetes, l’Escola de Fe, amb una sessió celebrada, i pròximament constituirem el grup de lectors i un altre grup de matrimonis. També publicarem el Pla Pastoral que vàrem acordar.

 

  • Pel que fa a les dades econòmiques, estem sortint del dèficit. Com podeu veure en els gràfics que tenim posats en el suro d’economia, la línia de superàvit ha pujat una mica. Són només 200 i escaig euros però és alguna cosa. Si més no, hem invertit la tendència. Aquestes xifres s’han aconseguit a base d’algunes retallades i per les aportacions: la panera de Nadal, les aportacions dels grups de la parròquia, els donatius particulars, la col·lecta del 1r diumenge –que també ha pujat–, les aportacions de les corals que vénen a cantar i dels grups que vénen a reunir-se, la venda de ramets i també amb una mica de contenció en la despeses de calefacció. Heu de tenir present que hi ha mesos que l’electricitat ens costa de 500 o 600 euros… Moltes gràcies a tots!

 

  • Molt positiu el balanç de la recollida d’aliments dels súpers per Nadal. No només hem tornat a batre rècords sinó que també s’ha notat la col·laboració de més persones. Val a dir que l’esplai ens ha ajudat i ho tornarà a fer per la col·lecta de Pasqua que farem al Bon Preu. La gent que ens ve a buscar menjar i roba ha estat molt contenta. Quin canvi respecte al sistema d’abans! Ara si que els podem atendre bé i desitjar-los bon Nadal! Gràcies a tots!