ACTUALITAT 2019
20980
page,page-id-20980,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

ACTUALITAT 2019

LA NOSTRA ACTUALITAT A LA PARRÒQUIA
MES A MES DURANT EL 2019

En aquest apartat us informarem de tota la nostra actualitat mes a mes.
Manteniu-vos informats.

Núm. 177 DESEMBRE 2019
 • Com és normal, tots els grups de la parròquia celebren el Nadal. Si mireu el calendari veureu totes les activitats que es fan, des de la catequesi –que aquest any ha fet el pessebre–, fins a l’esplai –amb la tradicional festa de Nadal, amb túnel de la por inclòs–, a l’audició d’advent –a càrrec d’en Francesc Busquets– i les misses del Pollet i del Gall.

 

 • Val a dir que aquest any només farem una celebració de la penitència. Des de la comissió de litúrgia creiem que a la segona hi venia molt poca gent i que ens costava que poguéssim cobrir el tema de cants. Us demanem un petit esforç i que vingueu a la de les 6 de la tarda.

 

 • Pel que fa als concerts, en tindrem un de Nadal el dia 15, a les 18h. Pròximament posarem els cartells. També vindran els nens i nenes del col·legi Vedrunes. Serà els dies 16 i 18, de 3 a 5 de la tarda.

 

 • La recollida de menjar pot ser espectacular. Enguany estarem a 10 súpers. Val a dir que recuperem el Lidl i el Mercadona…
NÚM. 176 NOVEMBRE 2019

Assemblea: com ja us varem informar en el passat full d’octubre, en aquest full us comuniquem totes les decisions que hem pres pel que fa als nous grups, fruit de l’Assemblea. En el Consell Parroquial del passat 22 d’octubre en vàrem parlar i decidirem:

 • Fer un grup de formació de lectors
 • Fer un nou grup de matrimonis
 • Fer alguns retocs en les celebracions litúrgiques segons el celebrant (comissió de litúrgia)
 • Crear una comissió per tal de fomentar la comunicació esplai-parròquia, implicant als pares dels nens de la catequesi i de l’esplai
 • Crear un espai obert de 1r anunci (nova pregària)
 • Major col·laboració de l’esplai en totes les accions socials de la parròquia
 • Il·luminar la Mare de Déu de Montserrat de la capella de la reserva
 • Sortides possibles per fer comunitat: Taizé, Sinaí o tornar a Terra Santa

Hi ha d’altres propostes que encara hem de parlar abans de posar-les en pràctica. També volem fomentar la comunicació i el coneixement mutu dels diversos grups que formen part de la comunitat. Es proposaran accions conjuntes i de relació.

 

Publicarem un nou Pla Pastoral que inclourà –tal com es va demanar en l’assemblea– una valoració de l’assemblea anterior. També publicarem els resultats de l’enquesta i un resum de tot el que vàrem compartir.

 

Com ja us poso en l’editorial i la portada, tenim un nou lema per aquest curs. El vàrem consensuar en el consell:
“Una comunitat que comparteix el pa i practica el perdó”

Properament ho posarem a l’entrada principal i a les altres portes i suros. Tinguem-lo present. És el nostre lema.

 

 

Núm. 175 OCTUBRE 2019
 • SORTIDA D’INICI DE CURS:
  Farem la sortida que teníem programada pel final de curs passat i que no vàrem poder fer. Anirem a Poblet i Santes Creus. Serà el dissabte 19 d’octubre. Com sempre posarem un cartell explicatiu, amb els horaris, el menú del dinar –molt important–, i el preu. No creiem que passi de 40€ tot inclòs

 

 • ACTIVITATS DELS GRUPS: En el moment de sortir aquest full, donat que al setembre no l’hem fet esperant que tothom tornés de vacances, ja tots els grups de la parròquia han començat les seves activitats. L’única variació és el canvi d’horari del grup de memòria que passa als dilluns i dimecres de 18.30 a 20 h. Properament us informarem dels grups nous que volem fer a la parròquia, fruit de l’assemblea que vàrem fer abans de l’estiu.

 

 • ASSEMBLEA I PLA PASTORAL: També en relació als que varem parlar a l’assemblea, editarem un nou Pla Pastoral amb les conclusions i les decisions preses el Consell Parroquial que farem el proper dimarts 22 d’aquest mes.
Núm. 174 JULIOL 2019
 • FESTA DE SANT IGNASI:
  Com ja fa uns anys, no ho celebrarem en diumenge sinó el mateix dia 31 de juliol. Presidirà l‘eucaristia l’actual Vicari Episcopal de la zona, Mn. Enric Termes. Acabarem amb un piscolabis fraternal al vestíbul de la parròquia.

 

 • SORTIDA DE FI DE CURS:
  Al final hem decidit canviar de lloc per la sortida de fi de curs. En lloc de Lloret anirem a Poblet. Creiem que pot ser molt més atractiu, menys atabalador –donada la quantitat de gent que ara hi ha a Lloret– i més econòmic! Serà el dissabte 20 de juliol. Com sempre posarem un cartell explicatiu, amb els horaris, el menú del dinar –molt important–, i el preu. No creiem que passi de 40 € tot inclòs.

 

 • FI DE CURS DE GOSPEL:
  L’stage de gospel va ser tot un èxit. També vàrem fer el concert solidari de cada any. El que varem recaptar, uns 1.200 €, va anar a parar una part als músics i l’altra a la fundació PRASAD, una ONG que ajuda als més necessitats de l’Índia. Però la mateixa Fundació va fer venda d’objectes –el seu marchandaising– i va recaptar, en total, justament 1.200 €. Tanmateix, el més important va ser el clima de solidaritat amb els més pobres del món i la bona sintonia entre tots els presents. Felicitats!

 

 

Núm. 173 JUNY 2019
 • FULL DE MAIG: Demanem disculpes per no haver tret aquest cop el full corresponent al mes de maig. La raó és molt senzilla: en caure tan tard la Setmana Santa, els membres de la comissió del full i la pàgina web no teníem temps material de confeccionar-lo i imprimir-lo per tal que sortís el primer cap de setmana de maig. La copisteria ens demana al menys cinc dies d’antelació per imprimir. Vàrem preferir no treure’l a mig mes i esperar al mes de juny, en el primer cap de setmana del mes, com sempre fem.

 

 • ASSEMBLEA PARROQUIAL: El proppassat dimecres vàrem fer la darrera reunió de la Comissió de l’Assemblea. En aquesta reunió varem decidir al voltant dels temes que tindrà cada grup de l’Assemblea –cinc temes, un per cada capítol del Pla Pastoral de la diòcesi– i les enquestes, força nombroses i completes. Agraïm la vostra participació. Tanmateix, participar en l’enquesta no és el mateix que venir a l’assemblea. Us animem a assistir.

 

 • FIRA DE SANT PONÇ: Com podeu veure en el suro de la Llar, la venda en motiu de St. Ponç va anar molt bé. Es recolliren més de 400 € nets per a la parròquia. Us ho agraïm molt sincerament. A part de l’aportació econòmica també és un detall important participar en una iniciativa com aquesta perquè fa parròquia. Seguint aquesta línia, pel Dia de la Parròquia el grup de cuina de la Llar ens oferirà unes coques fetes per ells (o elles, millor). Demanaran una aportació voluntària que també anirà per la parròquia.

 

 • STAGE DE GOSPEL: Quan surti aquest full estarem en ple festival de gospel. Com cada any fem tres dies de gospel intensiu –en diem Stage– per aprendre a cantar gospel. Vindrà un altra cop el Didier Lerkin directament de Bèlgica. Acabarem el diumenge 2 amb un concert a la Sagrada Família. Serà a la cripta però sense públic ja que només hi cap la coral. L’any que ve ens han promès que el podrem fer a dalt, a la basílica. Llavors si hi podreu venir i gratis!

 

 • CONFIRMACIONS I PRIMERES COMUNIONS: El mes de maig sempre se solen celebrar confirmacions i primeres comunions. Nosaltres les varem celebrar els proppassats 12 i 19 de maig. De St. Ignasi es varen confirmar tres noies i set nens i nenes varen rebre a Jesús per primer cop a l’eucaristia. Varen ser unes celebracions molt reeixides i molts ens heu felicitat pel ben fetes que estaven, especialment la de 1a comunió de la parròquia.

 

 • SORTIDA PARROQUIAL A LLORET: Serà el dissabte 6 de juliol. Aquesta sortida ja la teníem programada per principi de curs però la varem anul·lar per manca de gent. Aquest cop esperem poder-la fer. Apunteu-vos-ho i veniu! Això també fa comunitat.

 

 • PROPERS CONCERTS DE MÚSICA:
 • Coral polifònica Sagrada Família: diumenge 28 d’abril, 17.30
 • Cor Universitari Universitat Pompeu Fabra: Dissabte 15 de juny de 18.00 h
 • Concert de fi de curs de Coral polifònica Sagrada Família: diumenge 16 de juny, 17.30 h
Núm. 172 ABRIL 2019
 • ASSEMBLEA PARROQUIAL: Ja tenim data. Serà el Dissabte 29 de juny. Com vàrem fer a la darrera assemblea ens hi estarem tot el dia. Al matí tindrem una xerrada a càrrec d’una persona entesa i que ens servirà d’introducció i ens donarà matèria per parlar en els grups. A la tarda tornarem a fer grups i al final posarem en comú el que s’ha treballat als grups. Acabarem celebrant junts l’eucaristia de les 20h. Properament ens tornarem a reunir els membres de la Comissió de Preparació de l’Assemblea per decidir el lema i les preguntes de l’enquesta que us passarem a tots vosaltres, igual que vàrem fer en la darrera assemblea. Finalment, editarem un document amb les conclusions i els compromisos. Recordem que aquesta Assemblea la fem per aplicar el nou Pla Pastoral de la diòcesi i també per donar un nou impuls a la nostra activitat. Hi esteu tots convidats a participar-hi!

 

 • LEMA PEL CURS 2018-19: Encara que una mica tard, ja tenim el lema penjat. El podreu veure a l’entrada de l’església i a la porta. El lema serà: “ANEU A ANUNCIAR LA BONA NOVA” Com podeu veure, té una relació molt directa amb el títol del Pla Pastoral de la Diòcesi (“SORTIM”)

 

 • FESTA MAJOR DE LA SAGRADA FAMÍLIA: Del 26 d’abril al 12 de maig. La missa d’inauguració serà a la Sagrada Família el dia 28 d’abril, a les 10’30 i la de cloenda a la nostra parròquia el dia 5 de maig. En ambdues concelebrarem els rectors respectius.

 

  • PROPERS CONCERTS DE MÚSICA:
  • Coral polifònica Sagrada Família: diumenge 28 d’abril, 17’30h
  • Stage de Gospel a St Ignasi: 31 de maig, 1 i 2 de juny
  • Cor Universitari Universitat Pompeu Fabra: Dissabte 15 de juny, 18h
  • Concert de fi de curs de Coral polifònica Sagrada Família: diumenge 16 de juny, 17’30h
Núm. 171 MARÇ 2019

Molts dels propers esdeveniments de la parròquia giren al voltant de la música:

 

 • Gospel: Ja tenim la data del concert solidari que fem cada any. Serà el dissabte 25 de maig, després de la missa de 8. Aquest any ho dedicarem a la Fundació Prasad, una ONG que treballa a l’ Índia. Com sempre, a la meitat del concert, alguns membres d’aquesta ONG ens en faran cinc cèntims de la tasca que desenvolupen. Al final o a mig concert, també com sempre, passarem “el platet” per tal que pugueu col·laborar econòmicament. L’aportació serà voluntària.

 

 • També tenim fixada la data de l’Stage de Gospel. Serà els dies 31 de maig, 1 i 2 de juny. El 2 de juny acaba l’Stage amb un concert a la Sagrada Família. Hem estat a punt d’aconseguir de fer-lo a dalt, a la basílica, però no serà possible perquè estan d’obres. Com segurament ja sabeu, estan instal·lant un sistema de calefacció per terra. Sembla que al juny encara no hauran acabat. Però al següent ens han promès que sí podrem cantar a dalt! Aquest any encara ho haurem de fer a la cripta. Això vol dir que no hi haurà públic. A la cripta només hi cap la coral. Paciència…

 

 • Coral Polifònica Sagrada Família: Pròximament ens oferiran dos concrets, els dies 24 de març i 28 d’abril, dos diumenges, a les 17 h.

 

 • Pel que fa a les festes del barri, la Festa Major, aquest any celebrarem a la missa de clausura a la nostra parròquia. Serà el diumenge 28 d’abril. La d’ inauguració serà a la Sagrada Família el diumenge anterior, el 21 d’abril.

 

 • Important també recordar-vos la Setmana Bíblica de l’arxiprestat. Enguany només farem una xerrada però molt especial. Vindrà la Victòria Molins (Viqui pels amics) i ens parlarà de “la pobresa en la Bíblia”. La Viqui és una d’aquelles persones que les parròquies “frisen” perquè vingui, que costa de trobar i de convèncer per el molt sol·licitades que estan. Serà el dijous 21 de març, a les 20 h a Sant Josep de Calassanç. Us hem posat el cartell en aquest mateix full. Apunteu-vos-ho! No podeu faltar. Al final de la xerrada farem una mica de col·loqui i un petit piscolabis. Com sempre acabarem la setmana amb el passi d’una pel·lícula, també a Sant Josep de Calassanç. Us ho anunciarem pròximament

 

 • Pel que fa a l’Assemblea, estem en la fase de reunió de la Comissió. Creiem que podrem fer-la passada la Setmana Santa. Us continuarem informant.