Actualitat parroquia sant ignasi de loiola barcelona 2014
17320
page,page-id-17320,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

ACTUALITAT 2015

La nostra actualitat a la parròquia
mes a mes durant el 2015

En aquest apartat us informarem de tota la nostra actualitat mes a mes. Manteniu-vos informats

DESEMBRE 2015

En aquest temps de Nadal que estem a punt de començar tenim uns quants esdeveniments importants, molts relatius a concerts dins i fora de la nostra parròquia.

 

 • Concert de Nadal per Can Roger, el dissabte 5 de desembre a l’Església Evangèlica Ebenezer. Quan surti aquest Full ja s’haurà fet. És un concert important per ajudar el nostre menjador familiar –volem arribar a donar 100 àpats al dia.–, per consolidar la vocació de solidaritat de les nostres dues corals de Gospel –la de grans i la de petits– i també pel que fa a una altra vessant important: l’ecumènica. Quan arribi la Setmana de Pregària per la unitat dels cristians del proper gener en tornarem a parlar. És molt probable que fem un altre concert de Gospel –dins de la pregària ecumènica– però en una altra comunitat evangèlica, la del carrer Unió, que també té una coral agermanada amb les nostres. Tant uns com altres cantem la mateixa fe en Jesús

 

 • Concert de Nadal a Santa Maria del Mar, el 9 de desembre a les 21 h. Més que un concert és un súper-concert. Cantaran més de 400 persones pertanyents a les 14 corals de gospel que estem agermanades a Barcelona i també de Bèlgica, que és d’on ve el director, en Didier. Segurament haureu vist la gran quantitat de gent que ve de tant en tant a Sant Ignasi. Són membres d’aquestes corals que venen a assajar de cara a aquest concert. Ja hem fet dos d’assajos –al “dire” li encanta la sonoritat de la nostra església– i encara ens en queda un altre, el dia abans del concert, el 18 de desembre a la tarda. Esperem que no ens salti l’alarma! Aquest concert també serà benèfic –anirà per a Càritas– i sento dir-vos que ja fa temps que les 1.800 entrades estan esgotades…
NOVEMBRE 2015
 • A part de què tots els grups ja funcionen a ple rendiment, val a dir que tenim unes quantes novetats. Tenim un nou grup de matrimonis. Es dirà MJ (matrimonis joves) i certament els escau. Són tres parelles, tres matrimonis “recent fets”, i una parella amb més “temps de volada” que és el matrimoni iniciador que sempre tenen aquests grups. Ja hem fet una reunió i va anar molt bé. Amb l’altre grup que vàrem començar el curs passat –amb el nom MSI, matrimonis Sant Ignasi– ja en tenim dos.

 

 • L’esplai Brúixola també ha començat amb la sorpresa que s’han apuntat més nens que a l’inici del curs passat. Hem solucionat els problemes de dates pel que fa a la missa Familiar i ara la prepararem sempre catequesi i esplai junts. La novetat serà que aquest any el pessebre l’hauran de fer la catequesi i l’esplai… A veure què surt. Segur que serà diferent d’altres anys. Potser ens endurem una sorpresa…

 

 • El rober també funciona “a tope”. Ara per ara només està dedicat als nens i nenes fins a 14 anys. La gent està molt contenta de poder endur-se roba per als seus fills. Com que l’entrega es fa el mateix dia de la recollida de menjar, cada 4t. dimarts de mes, no cal fer més controls. Tots els que venen a buscar menjar poden, tot seguit, recollir roba. Els qui vulgueu veure com tenim de bé els locals del rober ho podreu veure durant la Jornada de Portes Obertes, el proper 8 de Novembre desprès de les eucaristies. També es podran veure els locals de Càritas.

 

 • La catequesi també ha començat. No s’han apuntat tants nens i nenes de 1r curs com en el curs passat, sobretot del Col·legi de les Vedrunes, però, curiosament, tenim un grup de pares d’aquest col·legi que estan interessats en recuperar les relacions amb l parròquia. Seguirem informant.

 

 • El gospel, tant de grans com de petits, també funciona. De fet, el grup d’adults va ser el primer en engegar després de les vacances. El 15 de setembre ja funcionava. Tenim dos concerts en portes d’aquí a final d’any: el Concert per a Can Roger, el 5 de novembre, a l’Església Evangèlica Ebenezer, a prop de la Sagrada Família, i el gran concert de Nadal que es farà a Santa Maria del Mar per Càritas, el 19 de desembre. També seguirem informant.
JUNY 2015
 • Sortida a Queralbs. El proppassat dia 9 de maig vàrem fer la 1a. sortida conjunta de catequesi i esplai a Queralbs. Ens ho passàrem molt bé, jugant i compartint, en un entorn fantàstic. També ens va fer un dia maquíssim. Tot perfecte. Aquesta col·laboració esplai-catequesi és molt profitosa per ambdues i va molt en la línia que ens vàrem marcar en l’assemblea i el Pla Pastoral que en va sorgir. En trobareu una crònica en aquest mateix Full.

 

 • Sortida a Cervera. La sortida de final de curs la farem a Cervera, el dia 13 de juny. Volíem anar a Guissona, però a causa de les dificultats per visitar la fàbrica en dissabte (només fan una visita amb el tren mentre que entre setmana en fan dues) i que, en general, hom prefereix visitar Cervera, hem canviat el programa.

 

 •  Dia de la parròquia. Quan surti aquest Full estarem a punt de celebrar aquesta festa que, de mica en mica, va arrelant entre nosaltres. Ja sabeu que en part ho fem perquè la festa de Sant Ignasi ens cau una mica lluny, el 31 de Juliol, i alguns ja esteu de vacances. Aquest any ho dedicarem a la tasca dels voluntaris de la nostra comunitat, sens la qual no funcionaria. Abans del dinar presentarem la nova nevera comprada –tal com vàrem quedar– amb el que ens estalviàrem en no fer el dinar de voluntaris dels súpers per Nadal. Així estem en bones condicions per aprofitar bé la xarxa de fred del Banc d’Aliments i poder donar aliments frescos a la gent que ens ve a buscar menjar. El menjador familiar de Can Roger ja funciona. Fa tres setmanes que el vàrem inaugurar. Tenim unes 10 persones que ja hi van cada dia, de dilluns a divendres, per dinar. En el darrer dia d’entrega de menjar varen omplir la fitxa d’inscripció 17 persones de Sant Ignasi. L’objectiu és arribar a 50 pel setembre. També farem altres activitats. Les teniu al suro de Can Roger de la parròquia. L’equip de voluntaris també està molt ben coordinat. Ara en necessitem pocs, però de mica en mica us anireu incorporant els qui us vàreu apuntar.

 

 • Gospel. La nostra coral farà el concert del Dia de la Parròquia, diumenge a les 21 h. Inicialment estava previst pel dissabte, però per motius de força major –el futbol mana molt… – ho hem passat al diumenge. El problema és que la coral de nens no podrà actuar. En ser diumenge, l’endemà els nens van a escola i les 9 del vespre és massa tard. Llàstima. Val a dir que el dia 14 de juny farem un stage de gospel per tot Barcelona. Serà tot el dia i vindrà el Clarence, un gran cantant i professor de gospel dels Estats Units.

 

 • Colònies d’estiu de l’esplai Brúixola. Seran del 13 al 20 de juliol. A la casa de colònies “Els Falcons”, al berguedà. El preu és de 290 euros. Ja tenim 30 inscrits. Si hi esteu interessats o coneixeu alguna família del barri que ho estigui podeu fer les inscripcions dissabte a l’esplai o bé fer-ho per internet a esplaibruixola.weebly.com
MAIG 2015
 •  El proppassat dissabte 18 d’abril es va celebrar el VI Concert Solidari de Sant Ignasi. Va ser tot un èxit, sobretot de participació. La gent va quedar entusiasmada amb les nostres dues corals i amb les altres que ens varen acompanyar. Es varen recaptar 1515 € que han anat íntegrament a Intermón. Moltes gràcies a tots!

 

 • Pel que fa a l’homenatge a l’Ainaud, també va anar molt bé. En Francesc Busquets va tocar una peça musical en honor de l’Ainaud i en Josep M. Farga va parlar en nom de la Comissió Ainaud de Lasarte de la nostra parròquia. Agrair molt l’esforç fet per la M. Lluïsa Logan, presidenta de l’Associació de Veïns de la Sagrada Família i membre de la nostra comunitat. Ho has aconseguit!

 

 • Inauguració de Can Roger. Finalment serà el dia 9 de maig al matí. La caseta ja està pràcticament instal·lada.

 

 • Dia de la parròquia. Serà el diumenge 7 de juny. Farem el tradicional dinar de comunitat al 1r pis dels locals i ho dedicarem especialment als voluntaris de la nostra comunitat. Sense vosaltres això no funcionaria! El dissabte 6, a les 9 del vespre, les nostres corals ens faran un altre concert, aquest cop sense pagar… Tampoc vindran altres corals. Serà una mica semblant al que vàrem fer per Nadal, el dia de Santa Llúcia, que va agradar tant a tothom.
ABRIL 2015

D’aquí a final de curs cal apuntar-se unes quantes dates:

 • Concerts de Gospel. Concert solidari dissabte 18 d’abril, a les 21 h i Concert del Dia de Parròquia, dissabte 6 de juny, també a les 21 h. Cantaran juntes les dues corals que tenim, tant la d’infants com la d’adults.

 

 • Homenatge a Ainaud de Lasarte. Divendres 17, a les 18 h es farà l’homenatge a Ainaud de Lasarte que consistirà en posar el seu nom a la biblioteca del centre Cívic del carrer de Provença. En Francesc Busquets tocarà una peça musical i parlarà en Josep M. Frague en nom de la Comissió Ainaud de Lasarte de la nostra parròquia. És possible que vingui l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

 

 • Inauguració de Can Roger. Dissabte 18, al matí. Ja estan instal·lant la caseta. En la propera entrega de menjar que farem a la parròquia anirem preguntant qui hi vol anar. Com ja sabeu, donarem un àpat diari, de dilluns a divendres. S’ha posat en marxa un apadrinament. També tenim convocada una reunió per a voluntaris. Serà el dia 24 de març, a les 12.30 h i a les 19 h, a Can Roger. Tot ho teniu posat en el suro de Can Roger.

 

 • Eucaristia de Festa Major de la Sagrada Família. Diumenge 26, a les 12.30 h. És la 2a, eucaristia que se celebra amb motiu de les festes. La 1a. es fa a la Parròquia de la Sagrada Família. Cantarà la Coral Claror.

 

 • Confirmacions de l’Arxiprestat. El dia 26 d’abril, a les 17 h rebran el sagrament de la confirmació 42 nois i noies del nostre Arxiprestat de Sant Martí. Serà de les celebracions més nombroses que hem fet en molt de temps. La celebració serà a la parròquia de Sant Joan Bosco i la presidirà el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull. De Sant Ignasi es confirmarà una noia.

 

 • Sortida de la catequesi a Queralbs. Ja fa temps que anem pensant en la sortida que farem a la casa del Marista de Queralbs. Vindran uns quants monis de l’esplai, farem jocs, celebrarem l’eucaristia, dinarem i tornarem. Serà el dissabte 9 de maig. També està obert als nens i nenes que ja han fet la 1a. Comunió.

 

 • Sagrament de la Unció dels Malalts. Aquest any “toca”. Serà el diumenge 10 de maig, dins l’eucaristia de les 12.30 h. Farem una reunió informativa.
MARÇ 2015
 • Seguim informant de les nostres corals de gospel. El proppassat dijous 19 de febrer ens reunírem el Consell Parroquial i ja tenim data per als dos concerts que us vàrem anunciar en el darrer Full: un després de Setmana Santa –el solidari, aquest any dedicat a Intermón– concretament, el dissabte 18 d’abril, a les 21 h, i un altre el Dia de Parròquia, el dissabte 6 de juny, també a les 21 h. Com sempre –i ja és el 6è. any– el Concert Solidari el construïm a partir de la vostra aportació econòmica –5 € per als adults i 2,5 € per als infants– i la vostra aportació culinària, és a dir, el sopar que vulgueu portar de casa i que vendrem als locals del 1r. pis, fent el tradicional circuit. Els diners que recollim de les dues coses – recordeu que l’any passat recaptàrem prop de 2.000 €– ho donarem a Intermón. Com sempre, a mig concert, uns cooperadors d’aquesta ONG ens explicaran on aniran els diners que recollim. Pel que fa al Concert del Dia de la Parròquia el farem el dissabte malgrat la celebració pròpiament dita la farem el diumenge. Ambdós concerts seran conjunts de les dues corals que tenim, la d’adults i la d’infants.
 • En el Consell també vàrem decidir que enguany no farem el dinar d’agraïment als voluntaris que ens vàreu ajudar en la recollida dels súpers. El dinar el farem el Dia de la Parròquia per a tots els voluntaris. En lloc d’això, hem pensat que el que ens estalviem ho dedicarem a comprar una nevera nova per a Càritas, que ens fa molta falta. La raó és molt senzilla: hem aconseguit entrar en la xarxa de fred del Banc d’Aliments i ens donaran productes frescos el dia abans de repartir-los! És una gran notícia però ara necessitem una nevera gran, malgrat que ja tenim un congelador de gran capacitat, donació del mateix Banc d’Aliments.
 • Seguim amb Càritas i Ajuda Fraterna, Us hem de comunicar que hem decidit tornar a tenir un rober. Hem vist que fa molta falta atès que la majoria de persones que vénen –inclosos els nens– no gasten gaire en roba. Alguns van amb roba d’estiu en ple hivern, amb el fred que ha fet… Per això, ara que ja tenim consolidat el nou sistema de repartiment d’aliments, creiem que ha arribat l’hora de tornar a tenir rober. Ho tenim molt fàcil: els locals, els antics de Càritas –allà hi tenim les prestatgeries, un possible emprovador i un lavabo–, l’oportunitat –tot just després de recollir el menjar–, els diners – necessitarem comprar roba. Tenim els diners que ens va deixar la Carme Queralt que, justament, volia que els empréssim amb els més pobres– i els voluntaris –tenim una llista de persones que volen col·laborar–. Perfecte! Ho tenim tot! Li hem proposat a la Ramona que ho coordini i ha acceptat. En principi, començaríem per la roba d’infants i després seguirem amb la d’adults.
 • Donar-vos també una notícia important i que ens omple de goig: la biblioteca del Centre Cívic del carrer de Provença portarà el nom de l’Ainaud de Lasarte! Es dirà “Biblioteca l’Ainaud de Lasarte”. Després de llargues i difícils negociacions amb l’Ajuntament –gràcies a la M. Lluïsa i la seva insistència– finalment es farà un acte d’homenatge a l’Ainaud el dia 17 d’abril, divendres, al mateix Centre Cívic. Fóra bo que hi anéssim el màxim nombre de persones de St. Ignasi. En Francesc Busquets interpretarà una peça musical i també dirà unes paraules en Josep Maria, dels nostre grup Ainaud de Lasarte. Serà un bon homenatge a l’Ainaud, que tant estimava la nostra parròquia i el nostre barri.
 • Finalment, dir-vos que el Papa Francesc ens ha contestat! Si recordeu, en Francesc Busquets va composar una melodia perfelicitar el Papa en el dia del seu sant i la va gravar juntament amb la veu de la Beatriu. Doncs tot això ha arribat finalment a mans del Papa –bé, d’un col·laborador seu– i ens ha contestat. Entenem que el Papa ho ha escoltat i –tal com diu la carta– li ha agradat. Us posem aquesta carta en aquest mateix Full. Val a dir que amb la melodia i la carta també hi havia una invitació per venir a la nostra parròquia.
FEBRER 2015
 • Seguim consolidant la nostra relació amb el Col·legi de les Vedrunes. Darrerament un nombrós grup de nois i noies de la ESO han visitat el nostre menjador familiar de Can Roger. En trobareu una ressenya personal en aquest mateix Full. Properament també es farà una campanya d’entrega de roba per infants –amb la corresponent visita als nostres locals– i els joves participaran en el nostre Concert Solidari del Maig.

 

 • Precisament, en el proppassat Consell Parroquial del dia 28 de gener decidirem que el Concert Solidari d’enguany serà el dissabte 28 de maig i vindrà la ONG ADE, que té projectes al Camerun.

 

 • També hem pres la decisió d’obrir el rober d’adults i no només de nens i nenes fins a 14 anys com teníem fins ara. Per fer-ho caldrà reconvertir una mica els nostres locals, passant la sala de projeccions de pel·lícules i pregària de la catequesi a la sala del costat. Haurem de pintar i posar estanteries en la nova sala-rober d’adults. Quan ho tinguem tot enllestit farem un altra jornada de portes obertes per tal que ho pugueu veure. Així ja tindrem complert el rober de St. Ignasi.

 

 • Igualment, en el Consell hem pres la decisió de fer una campanya de renovació i re-llançament de La Llar. Creiem que cal fer una nova campanya de promoció, oferint activitats noves, i fer així que vingui més gent. Sabem que en el nostre barri hi ha gent gran que està molt de temps –o que viuen– en la soledat. La campanya la farem a partir del curs que ve. Mentrestant buscarem voluntaris i activitats que puguem desenvolupar.

 

 • Informar-vos que la nostra coral de Gospel farà un altra col·laboració. Concretament serà cantar al Concert Solidari de Mans Unides que farà la nostra parròquia veïna de Sant Josep de Calassanç. Serà el proper diumenge 21 de Febrer, de 6 a 8 de la
GENER 2015
 • Poques coses a afegir a l’editorial. Les misses del Pollet i del Gall han anat molt bé. La del Pollet, un èxit, com sempre. Aquesta missa és molt especial, molt adient per a viure l’esperit del Nadal i també per apropar-se a moltes persones que va poc a les eucaristies.

 

 • Les celebracions de la reconciliació també han estat molt reeixides. El text central de reflexió –l’examen de consciència– basat en les benaurances, ha estat molt adequat.

 

 • Anunciar-vos que tenim prevista la pregària ecumènica de l’Arxiprestat –dins la setmana de Pregària per a la Unitat dels Cristians– que farem a l’Església Bíblica Betlem, del C/Nació. Serà el proper dia 22 de Gener. La novetat serà que alternarem textos i pregàries amb cants de Gospel. Aquesta església té la seva pròpia coral, agermanada amb la nostra i amb 12 comunitats més.

 

 • Dir-vos que aquest any hem fet el pessebre la catequesi i l’esplai conjuntament. La Margarita dirigia i nosaltres treballàvem. En un matí de dissabte el vàrem tenir fet. Ha estat una veritable tasca de participació comunitària. Gràcies a tots.

 

 • L’audició musical també va estar molt bé, tot i que esperàvem una major assistència. Ho vàrem canviar de dia precisament per això però potser no n’hem fet prou difusió. Per quaresma hi tornarem.