Actualitat parroquia sant ignasi de loiola barcelona 2014
17323
page,page-id-17323,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

ACTUALITAT 2014

La nostra actualitat a la parròquia
mes a mes durant el 2014

En aquest apartat us informarem de tota la nostra actualitat mes a mes. Manteniu-vos informats

DESEMBRE 2014

Súper-concert de Gospel a la nostra parròquia. El proper dissabte, dia 13 de desembre, Santa Llúcia, tindrem el primer concert de gospel conjunt dels dos grups que tenim, el de grans i el de nens i nenes. Amb poc temps, però amb molta il·lusió els nostres respectius profes han preparat un concert d’uns tres quarts d’hora per felicitar-nos el Nadal. L’entrada és gratuïta.

 

Bones notícies de Can Roger. Ja tenim els diners per portar la caseta! Gràcies a un generós donatiu de La Caixa, ja podem portar la casa prefabricada que ens servirà de menjador. Preveiem que pels volts de la primavera de l’any vinent podrem començar a repartir menjar.

 

Campanya “donem-nos bé la pau”. Des de la Comissió de Litúrgia venim constatant que no fem bé aquest signe dins de l’eucaristia. És per això que hem pensat en fer un treball d’una major conscienciació. Veureu cartells, articles (en aquest mateix full) i un canvi d’actituds –que afectarà a tothom, inclòs el mossèn– per tal de fer bé aquest signe litúrgic –que no afectiu– en les nostres celebracions. En aquest sentit, també hem decidit de fer un article de litúrgia en cadascun dels nostres fulls parroquials. Serà una “secció fixa” dedicada a la litúrgia i a les nostres celebracions.

 

Dia de la reconciliació.  Preneu nota que enguany el dia de la reconciliació –les confessions– passa al dilluns 22. Tradicionalment sempre s’ha fet en dimarts, però aquest cop, en atenció als voluntaris que donen el menjar, ho hem passat al dilluns. L’horari no canvia: a les 18 h i després de la missa del vespre, a les 20.45 h.

Ÿ 

NOVEMBRE 2014
 • Un cop començat el curs, anem fent els diversos actes previstos. El passat dissabte 18 d’octubre vam celebrar el Concert de Gospel solidari per a Can Roger, a la Sagrada Família. Va cantar la nostra coral de Gospel i va ser un gran èxit, tant de participació –la cripta estava plena– com de recaptació –vàrem recollir més de 1.500 €–. De mica en mica anem assolint la quantitat necessària per començar el menjador de Can Roger. Com ja sabeu, l’Ajuntament ens ha cedit el solar de la cantonada Roger de Llúria-Rosselló –que vàrem guanyar en un concurs– i que tenim per tres anys. La cessió d’aquest solar s’emmarca dins l’anomenat “Pla buits” que contempla la seva concessió, però no el seu finançament. Per això, hem de reunir la quantitat necessària per mitjans propis. A hores d’ara tenim una llarga llista de voluntaris, la caseta de fusta cedida per la comunitat evangèlica de la Sagrada Família, els lavabos, l’hort urbà –que ja dóna els seus fruits– i molta il·lusió per tirar endavant! Seguirem informant.

 

 •  Pel que fa al nostre Esplai Brúixola, ja tenim 35 nens i nenes i dues monitores en pràctiques. Volem arribar a 50.

 

 • Segurament recordeu que, fruit de la nostra Assemblea Parroquial i de les conclusions que es derivaren en el nostre Pla Pastoral, decidírem crear una comissió que vetllés per l’organització del que podríem anomenar “actes d’obertura” de la nostra comunitat. Vam decidir posar-li el nom de Comissió Ainaud de Lasarte, en homenatge a aquesta persona desapareguda fa dos anys, tan estimada per nosaltres i tan implicada en la nostra comunitat. Doncs seguint el mateix esperit que caracteritzà l’Ainaud –la seva saviesa i cultura i el seu gran amor per Catalunya– hem decidit organitzar una segona xerrada sobre el procés que està vivint el nostre país. Si en la primera xerrada el títol era “Església i independència”, ara volem tractar el tema del dret a decidir. Properament vindran els mateixos que varen fer la primera xerrada. És una bona oportunitat per tractar i dialogar al voltant d’aquest tema tan important. Creiem que l’Església i les comunitats no podem estar-ne al marge. Seguirem informant.

 

 • Pel que fa al nou grup de gospel de nens i nenes ja tenim 20 infants apuntats! Estan contentíssims. Cada cop veiem més factible fer el que ens havíem proposat en començar: un concert de Nadal conjunt de les dues corals de St. Ignasi. Tanmateix, el més significatiu és que vénen nens del barri i això vol dir que –igual que amb l’esplai– ens estem “obrint” al nostre entorn.

 

 • Finalment, dir-vos que ja tenim nou lema per a aquest curs 2014-15. El vam decidir en el proppassat Consell Parroquial, el primer del curs: “Comunitat = ser testimonis i llavor per a d’altres”. Ja el podeu veure penjat en les nostres portes. Tot un programa, que ens toca a tots…
OCTUBRE 2014
 • Encetem un nou curs i, com és lògic, tenim unes quantes novetats. En primer lloc, tindrem un grup de gospel de nens i nenes. Després de l’èxit que té el nostre grup de gospel d’adults, ens hem animat a fer-ne un d’infants. Les edats seran de 6 a 14 anys. Assajaran cada dijous, igual que ho fan els grans, però de 17.30 a 18.15, és a dir, després del cole. La idea és fer un concert conjunt de les dues corals per Nadal. Tant un grup com l’altre ens ajuden a fer-nos presents en el barri, a sortir fora, tal i com acordàrem en l’Assemblea i posàrem en el nostre Pla Pastoral. Seguirem informant.

 

 • Una altra novetat serà la creació d’un grup de revisió de vida de matrimonis. També és un dels acords que plasmàrem en el nostre Pla Pastoral. Els grups de revisió de vida funcionen amb el típic esquema dels antics grups d’acció catòlica “veure-jutjar-actuar”. És una línia molt profitosa per compartir i créixer en la fe, en aquest cas entre matrimonis. El grup estarà format per quatre parelles, una d’elles “moderadora”, i un consiliari. Les reunions s’acostumen a fer a les cases particulars, amb una eucaristia final també a les cases, com feien els primers cristians.

 

 • Per altra part, ja han tornat a començar pràcticament tots els grups de la parròquia: Vida Creixent, Catequesi, Gospel, Rosari, Taizé, Amics de Jesús, La Llar. L’Esplai Brúixola també està a punt de fer-ho. Tindrem esplai tres dissabtes al mes. Aquest any sí que anirem de colònies! Per anar bé, hem de trobar una casa abans de Nadal. També les comissions: Litúrgia, Pastoral de la Salut, Full, Viatges. També acabem de fer el primer Consell Parroquial del curs.

 

 • Pel que fa a la catequesi, recuperem el 4t dissabte de cada mes per fer la missa familiar. També farem sortides: Pastorets de Gràcia, Passió de Cervera –ambdós amb les altres parròquies de l’Arxiprestat– i farem una sortida d’un dia a Queralbs. Aquesta la muntem nosaltres

 

 • Parlant de la Comissió de Viatges, hem pensat de fer la sortida d’inici de curs el dissabte 8 de novembre. Sabem que un altre cop és una mica tard, però no tenim més dates! Anirem a Banyoles i Girona. No us ho perdeu. El Llac de Banyoles està preciós a la tardor.

 

 • Dir-vos també que farem un Concert de Gospel a la Sagrada Família. Cantarà la nostra coral i serà benèfic per a Can Roger. Serà el dissabte 18 d’octubre, a les 21 h, a la Cripta de la Sagrada Família. Com ja sabeu, continuem recaptant diners per començar el menjador de Can Roger. Ja falta menys…

 

 • Informar-vos que l’alarma funciona molt bé, a voltes massa bé perquè cada cop que hi ha tempesta, salta. Durant aquest estiu ha saltat un cop i no era per cap tro. En no tornar-se a engegar, creiem que els lladres varen fer mitja volta. A part d’això, també hem de comptar amb el “factor dissuasori”, és a dir, que el fet de tenir una alarma que funciona fa que els lladres s’ho pensin més abans d’entrar. És evident que coneixen el negoci!

 

 • Dir-vos finalment que en aquest temps inter-fulls, amb les vacances pel mig, va morir la Carme Queralt, molt estimada per tots, i la mare del senyor Corcuera, també molt conegut a la parròquia perquè és el lampista que des de sempre ens ha arreglat la parròquia. Descansin en pau.
JUNY 2014
 • El Concert Solidari de Sant Ignasi va ser tot un èxit. Ja és el sisè cop que emprem aquesta combinació concert-sopar i, un cop més, ha anat molt bé. Fins ara hem recollit 1.456 € (751 de les entrades, 385 del sopar i 320 de donatius) i la gent continua donant! Com vàrem quedar, aquests diners els donarem a Save the children i així ajudarem una mica en la lluita contra la pobresa dels infants, tant aquí com en els països més pobres. Certament, és molt més engrescador ajudar d’aquesta manera!

 

 • Seguint amb el concert, la nostra coral de Gospel va tenir un gran èxit. Va ser el seu primer concert i tothom va quedar molt satisfet amb la seva actuació i demanava bisos i tot! Ens varen engrescar, interpretaren cançons amb molta “marxa gospel” i els solistes ho varen brodar! Què més volem? Aquesta ha estat la consagració definitiva d’aquesta coral. Després de superar diversos entrebancs –vàrem estar uns quants mesos sense ni poder fer assajos– ara ressorgim amb plena força. Gràcies a tots, especialment al Joan, el “dire”, per la vostra dedicació i esforç!

 

 • I per acabar amb aquest apartat, agraïm també a l’Esther de Save the children per la seva exposició. Ens va anar molt bé per situar-nos i conèixer de primera mà on anirà destinat el nostre ajut. Ho va fer d’una manera il·lusionada i engrescadora. Malauradament no vàrem poder passar el power point que tenia preparat, però també va anar bé, per tal que la coral no s’adormís excessivament abans de tornar-hi… També donem les gràcies al nostre Esplai Brúixola per la seva col·laboració. Entre d’altres coses, ells cobraven les entrades. També agrair a tots els voluntaris que han fet possible que aquest esdeveniment anés tant bé. Gràcies a tots!

 

 • En l’apartat de males notícies, us informem que ha mort el Frederic. Va morir a Sitges, en una residència de gent gran. Quan surti aquest Full ja haurem celebrat el seu funeral a la parròquia. El Frederic ha estat una d’aquelles persones “omnipresents” a la nostra parròquia. Tenia una fe molt ferma i sempre estava disposat a col·laborar. També recordem el Josep Manau. Va morir recentment d’un càncer a casa seva. El Josep va ser un bon col·laborador de la parròquia i molt estimat per tots. Us trobarem a faltar.

 

 • Durant aquest mes de maig hem tingut unes quantes celebracions i esdeveniments a la nostra parròquia: sortida de Vida Creixent a Montserrat el 14, confirmacions el 18 i primeres comunions el 25 de maig. Ens falten unes quantes coses: la sortida de catequistes el 31, la de fi de curs el 5 de juliol (en comptes del 7 de juny; necessitem més temps per organitzar-la) i el Dia de la Parròquia el 22 de juny (no el 15 com s’havia dit). I al final de tot, com sempre, la Festa de St. Ignasi, segurament el 27 de juliol. Ja us ho confirmarem. Tot plegat és una bona mostra de la vitalitat de la nostra comunitat. Donem-ne gràcies (vegeu l’editorial).

 

 • Aquest any, el Dia de la Parròquia el dedicarem als voluntaris de la nostra comunitat. Des del Consell Parroquial hem pensat que podria ser un bon detall per agrair la vostra dedicació. Farem un dinar de càtering, com sempre, en el 1r pis dels locals. El Francesc –sempre donant-li voltes a les coses– ha pensat que, per omplir l’espai de temps entre el final de la missa i el dinar, interpretarà –juntament amb la Beatriu– unes quantes cançons a l’església. Així també donarem temps per preparar el dinar. Entre el repertori cantaran la cançó que el mateix Francesc va composar per al Papa (i que esperem que algun dia arribi al seu destinatari).
MAIG 2014
 • Ja tenim l’alarma totalment operativa. Com ja sabeu, l’onada de robatoris que hem patit darrerament –quatre amb el que va d’any– ens ha fet reaccionar i hem pres la decisió de posar una alarma, amb càmeres i connectada permanentment a la policia. També hem decidit deixar obertes les portes d’accés a l’església durant la nit per tal d’evitar que ens les rebentin més cops. Enmig de la posada a punt de tot el sistema, ja se’ns ha disparat l’alarma un parell de cops. Això és bo: ara tot el barri sap que tenim una alarma. La contra és que és cara. La seguim pagant. Per ara va bé, no només perquè funciona sinó també pel seu poder de dissuasió; no ens han entrat més cops. Toquem fusta!

 

 • Reunions informatives amb els mossos d’esquadra. El tema dels robatoris no és exclusiu nostre. Moltes parròquies han patit tants o més robatoris que nosaltres. Per això, el Bisbat ha organitzat unes reunions per a arxiprests amb els mossos d’esquadra, per tal d’estar preparats i saber. en tot moment, què hem de fer. Ens han donat consells, contactes i mesures que cal prendre davant d’aquesta situació.

 

 • El nou sistema de repartiment de menjar funciona. Després d’una primera sessió una mica difícil, la segona ha estat un èxit. La gent va entrant en el nou sistema i tots contents. La clau està en el full de correspondència aliments-punts, les hores convingudes i l’obligació que tothom porti el menjar triat des de casa. Ara fins i tot tenim temps per parlar amb la gent que ve! Tot molt més “normal” i digne. D’aquesta manera culminem tot el procés de reforma dels locals i canvi de model d’entrega dels aliments. Felicitats a tots!

 

 • Seguint amb el tema del menjar, hem rebut una gran comanda de la Comunitat Europea. En total, més de 4 tones! A més, els responsables del Banc d’Aliments han fet una inspecció dels nous locals i han acabat tant contents que ens han regalat un refrigerador! Ara també podrem donar menjar fresc! També vàrem fer una recollida de menjar al súper Bon Preu que va ser tot un èxit. Això també ens obra la porta a una nova futura col·laboració per Nadal, afegint aquest súper a la llista de tots els que ja ens ajuden, en total 8 + 1 = 9!

 

 • La sortida de 3 dies del nostre esplai Brúixola va anar molt bé. Malgrat que no van venir molts nens, hem obert una relació de col·laboració amb d’altres esplais molt profitosa i els qui hi varen anar s’ho van passar molt bé. En la mateixa línia de col·laboració, el proppassat dijous vàrem fer la 1a reunió de tots els monitors de la Zona 2 a la qual pertanyem. La Zona 2 engloba esplais des d’aquí fins al Clínic! Per altra part, aquest any hem decidit no fer les colònies d’estiu. Creiem que és massa aviat -l’esplai acaba de començar- i, sobretot, per la dificultat de trobar una casa en condicions a aquestes alçades de curs. Normalment, les cases de colònies es reserven abans de Nadal. Val a dir que cada cop tenim més nens. Darrerament, s’han apuntat 3 nens gràcies als cartells que hem posat als coles. Esperem que a principi del curs vinent en vinguin molts més. Volem arribar a 50!
ABRIL 2014
 • Ja tenim en marxa el V Concert Solidari de St. Ignasi. La data és el dissabte 17 de maig, després de la missa de 8. Com segurament recordeu, es tracta de fer un acte –un concert de Gospel– amb finalitats solidàries. Aquest any donarem els diners que recollim –del sopar que la gent porta i de la venda d’entrades– a la ONG Save the children (“Salveu als nens”). Una organització que lluita contra la pobresa dels nens, també a casa nostra. L’entrada valdrà 5 € per als adults i la meitat per als nens. La coral que cantarà serà la nostra “St. Ignasi Gospel Choir” i enmig del concert coneixerem de primera mà tot el que fa Save the children i cap on aniran els nostres diners. Seguirem informant.

 

 • Festa major de la Sagrada Família. Com ja us vàrem anunciar en El Full del mes passat, aquest any celebrarem la missa de la festa major de la Sagrada Família a St. Ignasi. Serà el diumenge dia 4 de maig, a les 12.30 h. Potser vindrà algun polític i tot… La novetat està en què aquest any els gegants de la Sagrada Família (aquells que es veuen a la biblioteca del Centre Cívic) passaran per davant de la parròquia! Serà una mica abans de la missa d’11. La idea és que el nostre “Ignasi” (el capgròs que tenim a la Llar) surti a saludar els gegants i s’afegeixi a la cercavila. Evidentment, “mobilitzarem” els nostres nens i nenes, especialment els del nostre esplai Brúixola. També seguirem informant.

 

 • Un altra robatori… Segurament ja sabeu que ens han tornat a entrar per robar-nos. Han tornat a esbotzar les tres portes de sempre –la interior de l’església, la de la sagristia i la del costat de l’orgue–, però no s’han endut gairebé res, només 60 € de les misses i algunes monedes del lampadari. Ens hem reunit els membres de la Permanent del Consell i hem decidit unes quantes coses: la primera, deixar les  tres portes obertes durant la nit. Almenys que no facin destrosses. Com en l’altra ocasió, l’assegurança ens ho paga, però si seguim així i no fem alguna cosa deixaran de fer-ho. I “en eso estamos”, que diuen els castellans. També en seguirem parlant.

 

 • Missa exequial per la Carme. Com tots sabeu, ha mort Carme Agustí, la vídua de l’Ainaud de Lasarte. La missa exequial serà el dilluns 7 d’abril, a les 8 del vespre.

 

 • Primera comunió i corfirmacions. Us recordo que aquest any la celebració de la Primera Comunió serà el diumenge 25 de maig a les 12.30 h (només una eucaristia). Faran la 1a Comunió 20 nens i nenes de la nostra catequesi. Les confirmacions seran una setmana abans, el diumenge 18 de maig, a les 17 h, a St. Martí, amb l’assistència del Cardenal. Hi ha una noia de la parròquia que es confirmarà. Es diu Assun, té 20 anys i li fa molta il·lusió. En total es confirmaran 20 nois i noies de les quatre parròquies de l’Arxiprestat i de la Comunitat de St. Pere Claver.
MARÇ 2014
 • Sortida a la Passió d’Olesa: El proper diumenge 16 de març farem una sortida de la catequesi arxiprestal, és a dir, conjunta de les 4 parròquies de l’Arxiprestat de St. Martí i la Comunitat de St. Pere Claver. Anirem a veure la Passió d’Olesa. En principi és una sortida de la catequesi, però si algú s’hi vol afegir també hi pot venir. El termini d’inscripció acaba el 7 de març. Cal omplir la butlleta d’inscripció, a l’hora d’abonar l’import. El preu d’adults és de 21 euros (15 de l’entrada més 6 de l’autocar). Els nens paguen 5 auros, més 6 de l’autocar.

 

 • Un regal molt especial per al Papa Francesc: En Francesc Busquests, organista i compositor de la nostra parròquia, ha composat una melodia per felicitar el Papa Francesc el dia del seu sant, concretament ha musicat el Càntic del Germà Sol de St. Francesc. Aquesta música ha estat gravada –amb la participació de la Beatriu–, presentada al Cardenal de Barcelona i enviada al Vaticà directament des del Bisbat… Juntament amb el Cd de la gravació, en Francesc li envia una carta on explica al Papa tot el procés de composició i també el convida a visitar la Sagrada Familia i, de passada, la nostra parròquia de St. Ignasi! Si accepta, ja ens podem preparar!

 

 • El nostre esplai ja té nom propi. Després d’una treballada negociació, ja tenim nom per al nostre esplai. Es dirà brúixola. En l’elecció d’aquest nom hi han participat els nens i nenes que hi énen – ja en són 16– i després de fer una dinàmica s’ha arribat a aquest resultat. La inauguració d’aquest esplai ha tingut una bona acollida en el barri, especialment entre les famílies de la catequesi. Alguns pares ens han dit que esperaven una iniciativa com aquesta. D’altres que els agradaria apuntar els seus fills, però que ara tenen massa activitats i  que ho faran a principi de curs. També s’ha donat un fet molt significatiu: nens que veuen jugar els nens i nenes d’esplai en el parc i que convencen els pares per entrar-hi i ho fan! Dit i fet! Val a dir que els monitors ja estan programant sortides, fins i tot una de 3 dies per aquesta Setmana Santa! Properament tindran el seu propi espai en els suros del vestíbul, entre la Llar i la catequesi. Endavant amb l’Esplai Brúixola!

 

 • Sortida de la nostra Coral de Gospel: El proppassat dissabte 15 de febrer, la Coral de Gospel de St. Ignasi es va trobar amb d’altres corals a la Parròquia de Vilapiscina. Va ser un concert conjunt, amb la participació de Clarence Clark, un gran expert en gospel vingut dels Estats Units…

 

 • Concert de la Coral Preludi dels amics de la Unesco: El mateix dia 15 vàrem tenir un concert a la parròquia. Van cantar durant l’eucaristia familiar –cosa que ens va anar molt bé perquè ens faltaven guitarres– i després ens oferiren el seu concert. Tothom va quedar molt content.

 

 • Bateig “massiu” a St. Ignasi: I també el dia 15, a les 6 de la tarda, 11 nens i nenes varen rebre el sagrament del baptisme a la nostra parròquia. Són nens i nenes que properament faran la 1a Comunió. També el varen rebre alguns germans i germanes d’aquests nens. Són del Col·legi de la Immaculada de l’eixample (c. València, entre Balmes i Rambla de Catalunya) amb els quals ens uneix una col·laboració a nivell arxiprestal –les confirmacions– i ara també per part de St. Ignasi.
FEBRER 2014
 • Robatoris a la parròquia. Com segurament ja sabreu, darrerament hem patit diversos robatoris a St. Ignasi. En un varen robar directament les claus del rector. És un fet bastant insòlit. Sabien exactament on buscar. Afortunadament, no ens varen robar res més i tinguérem temps de canviar els panys. La broma ens va costar, entre panys i còpies de claus, prop de 600 €. L’altre robatori ja va ser més especial: el lladre es va amagar sota el pessebre! Quan tot era tancat, ens va “rebentar” tres portes de l’església. El més curiós és que al matí encara hi era i, després de la corresponent denúncia, els mossos el varen detenir en una espectacular operació policial. Tot això ha sortit publicat a La Vanguardia. El segon robatori puja a 930 €. En ambdós robatoris, l’assegurança del bisbat cobrirà les despeses. El més important, però, és que ningú no ha pres mal.

 

 • Biblioteca “Ainaud de Lasarte”. Després d’unes quantes negociacions amb diversos polítics (i de la pressió sempre constant de la M. Lluïsa Logan) hem aconseguit que la biblioteca del Centre Cívic del carrer de Provença porti el nom de l’Ainaud. És una bona notícia per al barri i, especialment, per a nosaltres, atesa la implicació que l’Ainaud tenia amb St. Ignasi i molt especialment amb la cultura catalana. Ara esperem que vingui un polític de renom a l’acte. La M. Lluïsa ho està intentant.

 

 • Festa major de la Sagrada Família. Aquest any la missa de la festa major del barri se celebrarà a St. Ignasi. És una bona oportunitat -en la línia encetada amb la nostra assemblea i el Pla pastoral-, de fer-nos presents en el barri. El que estaria bé és fer una cercavila, amb els gegants i capgrossos. Seguirem informant.

 

 • Nou esplai de St. Ignasi. Ja tenim el nou esplai en marxa! El proppassat dissabte 1 de febrer va començar a funcionar. Encara hi ha pocs nens apuntats, però hem de tenir en compte que estem a mig curs. L’important era començar i donar-nos a conèixer i ho estem fent. El MCEC (Moviment de Centres d’Esplais Cristians) ho ha fet possible en proporcionar-nos els monitors. Farem esplai dos dissabtes al mes, el 1r i el 3r, per tal que les famílies tinguin també temps per sortir. També acordàrem que la 1a missa seria de l’esplai i la 3a de la catequesi, que deixa de ser el 4t dissabte com fins ara. Una mica de “lío”, però segur que ens hi acabarem acostumant. Des del Consell parroquial, creiem que val molt la pena, que pot ser una bona opció tal de tenir grups de joves a la parròquia. Però el més important és que pot ser la “pedra de toc” que faci possible la continuïtat en la formació dels nens i nenes que surten de la nostra catequesi.

 

 • La caseta de Can Roger. Estem a punt d’instal·lar la casa prefabricada que serà el menjador de Can Roger. És una operació  complicada, que demana el seu temps. Quan la tinguem muntada tot serà molt més fàcil. Seguirem informant…
GENER 2014
 • Els dies 11, 12 i 13 de desembre vàrem fer la recollida d’aliments als súpers. Va ser un gran èxit. Cada any recollim més menjar i això és molt significatiu atesa la crisi que estem patint. També vol dir que la gent ens té confiança. Gràcies a tots per la vostra col·laboració i molt especialment als voluntaris, tant els qui estaven als súpers, com els qui anaven passant per recollir el menjar i dur-lo als nostres locals, com els qui anaven comptant i ordenant els aliments. Properament farem una “paellada” d’agraiment, en els nous locals, per a tots els voluntaris, alguns nous d’aquest any, que ens han ajudat.

 

 • El dissabte 14 i el diumenge 15 de desembre, després de les eucaristies, vàrem fer unes jornades de portes obertes per ensenyar els nous locals de Càritas. Va tenir un gran èxit de participació. Ja que ho varem fer just després de la recapta als súpers, tot estava ple de menjar i feia goig de veure. Gràcies als qui, amb tanta dedicació, vàreu fer possible que tot estigués a punt, especialment els qui instal·làreu les prestatgeries.

 

 • I seguint amb el menjar, el proppassat dia 17 de desembre vàrem fer l’entrega de Nadal. Va venir molta gent, com sempre, però aquest cop vàrem tenir “una mica d’embolic”, tant que va caldre avisar la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra… El problema venia de l’aglomeració, del temps d’espera i del fet que alguns volien colar-se pel típic recurs de guardar lloc i “ficar” el carro abans d’entrar. Amb el nou sistema no tornarà a passar. Donant hores i deixant que la gent pugui triar el que vol, les coses seran diferents. Això sí, la propera entrega podria durar tot el dia. Voluntaris, aneu-vos fent a la idea!

 

 • Les misses del Gall i del Pollet varen anar prou bé. “El Pollet” va ser un gran èxit, com sempre. Molt bé l’arbre de Nadal amb els dibuixos i pregàries dels nens, molt bé la participació –amb molts que ja han fet la 1a Comunió–, molt bé el final amb la nadala a les fosques amb les candeles i molt bona la xocolata desfeta! A la Missa del Gall vàrem introduir una novetat: la benedicció del Pessebre abans de començar. Amb les candeles enceses va tenir un “ressó” de Vetlla Pasqual molt interessant. També hi havia la novetat de l’horari. En general, la gent ho va trobar més adient celebrar-ho a les 10 que a les 12. Tanmateix, ho valorarem amb més profunditat en la propera reunió de la Comissió de Litúrgia.

 

 • Tenim una nova directora de cants per a la missa d’11. Fa tres setmanes que la Mercè està dirigint els cants i ho fa molt bé: té molt bona veu, s’ho prepara molt i engresca la gent abans de les misses. Després de la baixa per enfermetat d’en José Luis, ens calia un director/a de cants per aquesta eucaristia. La missa d’11 ha anat millorant també amb la col·laboració d’en Mario a l’orgue. També amb els nous lectors. En aquesta eucaristia, en un acord pres en la Comissió de Litúrgia, anirem introduint alguns cants en català.

 

 • Missa de comiat pel senyor Rafael. Poc abans de Nadal, i d’acord amb la família, vàrem celebrar la missa exequial per al senyor Rafael. A alguns no us va arribar la notícia. Potser ho vàrem dir amb poc temps. Va ser una celebració senzilla, però molt emotiva, molt com era ell. En un gest final envers St. Ignasi, el senyor Rafael ens ha fet donació d’alguns dels seus llibres, en particular tota una Enciclopèdia d’Història de l’Església que tenim a la biblioteca. Gràcies senyor Rafael per la seva llarga vida de fe, de dedicació a la parròquia i de testimoni humà i cristià.

 

 • El proppassat dia de Reis, a la nit, alguns membres de la Coral de Gospel vàrem fer una visita al Cottolengo del Pare Alegre. És una visita que es fa cada any amb diverses corals de Gospel de la ciutat, tot acompanyant els Reis Mags d’Orient i amb la participació de la Guàrdia Urbana! Va ser una visita entranyable i molt animada.