Jesús s'acostà, prengué el pa i els el donà
22962
single,single-post,postid-22962,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Jesús s’acostà, prengué el pa i els el donà

04 May Jesús s’acostà, prengué el pa i els el donà

Jesús s'acostà, prengué el pa i els el donà

Diumenge 1 de Maig del 2022, 3er diumenge de Pasqua. Jn 21, 1-1

«Jesús s’acostà, prengué el pa i els el donà»
Quan ens refiem d’Ell, si pesquem

Seguim en el nostre camí de Pasqua. De la ma dels primers testimonis, fem la nostra própia professió de fe. «És veritat, ha ressuscitat!»

Avui l’evangeli ens dona una nova oportunitat. Joan –que va una mica més enllà que els altres evangelistes– ens dona noves pistes. L’escena es situa a Galilea. Estan pescant. Jesús es fa present i els diu que tirin la xarxa. S’havien passat tota la nit «bregant» i no havien pescat res. Quin desastre! Però en obeïr Jesús… Quina pesca!

Joan ens diu unes quantes coses interessants. 1er,  Jesús s’apareix en la vida normal, quotidiana. 2on, si confiem només en nosaltres, en el nostre esforç –en la nostra competència– no pesquem res però quan ens deixem fer per Ell… Missatge per a cadascún de nosaltres però també per a les comunitats. La barca simbolitza l’església… 3er, «és el Senyor», és a dir, Jesús ressuscitat. Quan el reconeixen canvien el nom, Jesús per el Senyor. Experiència misteriosa però real.

Finalment, el diàleg de Jesús amb Pere. Les tres vegades ens recorden les tres negacions de Pere. D’alguna manera, les preguntes el recuperen, el redimeixen. Tanmateix, el més interessant és la pregunta mateixa: «Pere, m’estimes?». No li pregunta si s’enrecorda de tot el que han viscut i del que ha de dir. Nosaltres, sempre tan capaços, potser ho haguéssim fet, però Jesús no.

Estimar Jesús. Ho fem? Els cristians seguim una persona, Jesús, i l’estimem. Coneixer’l, seguir-lo, estimar-lo… «Ja no soc jo» ens diu St Pau. «És Crist que viu en mi» Un altra bona dada…

Xavier Moretó, rector.

 

 

 

 

Sense comentaris

Escriu el teu comentari