Can Roger; menjador+hort+art. Roger de Flor. Barcelona
16490
page,page-id-16490,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 
Can Roger; Menjador, hort i art
medalla d'honor de la ciutat de barcelona

Can Roger sorgeix de la preocupació de diverses entitats del barri de la Sagrada Família per la greu situació econòmica per la qual atravessen moltes famílies i persones, veïns i veïnes, a qui la pèrdua de la feina ha suposat un daltabaix important a les seves vides. Davant d’aquesta situació, les entitats del barri ens hem rebelat i, assumin la nostra corresponsabilitat, hem format l’Associació Can Roger per dur a terme un projecte ambiciós alhora que innovador i únic.

Can Roger es troba al carrer Roger de Flor amb Rosselló (Barcelona) i vol ser:
Un espai de trobada per a persones del barri que estan en una situació de vulnerabilitat. Un espai participatiu suma de tres branques: menjador social + hort urbà + espai d’expressió artística i cultural. Un espai nascut de la corresponsabilitat d’entitats del barri, empreses i ciutadans que creixerà gràcies a les donacions econòmiques i materials de tots. L’Associació Can Roger té l’ús temporal del solar per a tres anys com a màxim.

MENJADOR:

Segons les darreres xifres, són més de 1.300 persones les que acudeixen als serveis socials i a les parròquies i a l’Associació de veïns i veïnes a recollir menjar de manera periòdica. Però des dels Centre d’Atenció Primària cada cop es detecten més famílies, fora del circuit de serveis socials, que estan passant una situació d’extrema necessitat.

HORT:

Volem dedicar a promoure un hort urbà per tal que les persones usuàries del menjador i altres col·lectius vulnerables del barri puguin cultivar i recollir productes frescos i de quilòmetre 0.
L’hort està pensat amb criteris sostenibles ja que l’hem fet amb material reciclat i aprofitarem el sobrant orgànic del menjador per compostar i fer l’adob.

ART:

Contemplem un espai per poder-hi dur a terme tallers d’expressió plàstica, cinema a la fresca i altres activitats de caire cultural i artístic, tant per a persones usuàries del menjador com per a la resta del barri.

En els murs interiors, també hi farem intervencions artístiques que tindran per objectiu crear sensacions i reviure el barri.

Com puc ajudar?

Hi ha diverses maneres de donar un cop de mà al projecte. D’una banda, es pot ser padrí de Can Roger a partir de 15 euros trimestrals i col·laborar econòmicament perquè poguem ampliar el nombre d’àpats. També es pot ser voluntari i participar de la gestió del projecte integrant-se en els grups de treball o oferint-se per organitzar una activitat, xerrada o taller obert a tothom. El mes de març farem la II Trobada de Voluntariat per muntar els grups del trimestre abril-maig-juny.
També podeu comptar amb Can Roger per celebrar festes infantils, reunions d’empresa o de la comunitat.
 Tant per fer-se padrí com per ser voluntari, trobareu el formulari d’inscripció a la web de Can Roger: www.canroger.org
I per seguir-nos dia a dia, ja estem a Facebook: www.facebook.com/associaciocanroger

FESTA DE NADAL A CAN ROGER

GOSPEL A CAN ROGER

Arrels i la parròquia de Sant Ignasi de Barcelona organitzant concerts de música gospel amb la finalitat de recaptar diners destinats a l’obra social del menjador Can Roger