Butlletí
15380
page,page-id-15380,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

Butlletí

BUTLLETI MENSUAL DE LA PARRÒQUIA

Aquí en el butlletí trobareu totes les activitats de la parròquia, l’editorial del rector sobre un tema d’actualitat i les vostres aportacions. Tots esteu convidats a participar-hi! envieu-nos els vostres escrits o les vostres propostes al mail de la parròquia i anirem omplint els butlletins amb tot el que rebem. Gràcies a tots i animeu-vos!!!
Els butlletins penjats estan tal qual per imprimir, no per llegir on-line, doncs veureu que les planes queden desendreçades.
Cliqueu en la foto per accedir al PDF

butlleti 161

Full núm 161, desembre 2017

Jesús i la Llei (2a part)

Reprenem en aquesta editorial el tema de l’anterior. Val a dir que, pròpiament, Jesús no s’hi va oposar a la Llei sin ó , més aviat, a l’aplicació que se’n feia de la Llei. Els mateixos evangelis posen en boca de Jesús la frase: “No us penseu que he vingut a anul·lar els llibres de la Llei o dels Profetes; no he vingut a anul·lar – los sinó a dur – los a la plenitud.” (Mt 5, 17)

Full núm. 160, novembre 2017

Jesús i la Llei (1a part)

En aquests dies, amb tot l’enrenou social i polític que tots estem vivint –i també patint una mica– estan sorgint tota una sèrie de qüestions que fóra bo que penséssim, també pel que fa al nostre ser cristià.

.

butlleti novembre 2017
Butlletí 159

Full núm 159, octubre 2017

Aquesta frase forma part d’un cant que el proppassat cap de setmana vàrem cantar en algunes eucaristies, tot coincidint amb l’1 d’octubre, dia del Referèndum.

“Un poble s’ha aixecat per cridar justícia, Un poble s’ha aixecat per viure d’en peus…”

El que ha passat aquest cap de setmana i especialment el dia de les votacions, el dia 1, és excepcional, fins i tot podríem dir que històric. Mai s’havien produït uns fets com aquests, no només aquí si no també en cap lloc del món.

Full núm. 158,  juliol 2017

El Gospel de Sant Ignasi: molt més que cantar

Els proppassats dies 9, 10 i 11 de juny vàrem tenir un esdeveniment important a Sant Ignasi: un stage de Gospel. Pels qui no domineu l’anglès un stage ve a ser un intensiu, un curs monogràfic per aprendre alguna cosa, en aquest cas, aprendre a cantar gospel. Per aquesta ocasió, comptàvem amb uns mestres d’excepció: l’Emmanuel Djob i el Didier Likeng. Venien de Bèlgica i del Camerun expressament per aquesta ocasió.

butlleti juliol 2017
Butlleti juny 2017

Full núm 157, juny 2017

“Vosaltres no sou del món: jo us he escollit del món”

Crec que aquesta afirmació tan clara i contundent de Jesús que trobem a l’evangeli de Joan i que hem escoltat darrerament en les nostres eucaristies de Pasqua dóna per a molt, especialment pel que fa a la nostra església en general i a les nostres comunitats en particular.

Full núm. 156, maig 2017

Sabien compartir el pa i l’eucaristia

“Tots eren constants a escoltar l’ensenyament dels apòstols i a viure en comunió fraterna, a partir el pa i a assistir a les pregàries. Per mitjà dels apòstols es feien molts prodigis i senyals, i la gent sentia un gran respecte. Tots els creients vivien units i tot ho tenien al servei de tots; venien les propietats i els béns per distribuir els diners de la venda segons les necessitats de cadascú. Cada dia eren constants a assistir unànimement al culte del temple. A casa, partien el pa i prenien junts el seu aliment amb joia i senzillesa de cor. Lloaven Déu i eren ben vistos de tot el poble. I cada dia el Senyor afegia a la comunitat els qui acollien la salvació.” Ac 2, 42-47

 

Butlleti maig 2017
butlleti març

Full núm 155, abril 2017

 Setmana Santa: Jesús mor per a ressuscitar

Ja s’apropen les festes de Pasqua! El proper diumenge és Diumenge de Rams, l’entrada de Jesús a Jerusalem. Jesús és aclamat però el seu destí no serà el que sembla. El Messies aclamat serà crucificat.

Full núm. 154, març 2017

Quaresma: un temps de conversió

El temps de Quaresma és un dels temps que podríem nomenar “forts” de la nostra litúrgia i de la nostra vivència de fe. Advent, Nadal, Quaresma i Pasqua són els temps litúrgics que ens ajuden a celebrar i viure la nostra fe amb més intensitat. Com trobareu en aquest mateix full, la Beatriu, de la nostra Comissió de Litúrgia, ens introdueix en el que és més pregon de la Quaresma.

butlleti març 2017
butlleti febrer

Full núm 153, febrer 2017

Convertiu-vos: el Regne de Déu és a prop!

Aquest crit que Jesús fa a l’inici de la seva predicació ens situa en un temps nou. Passat el Nadal, entrem en un temps que litúrgicament en diem ordinari però que d’ordinari –en el sentit de normal– no en té res. Més aviat, a jutjar pel que escoltem en les escriptures, n’hauríem de dir “extraordinari”. Jesús ens mostra, amb paraules i amb fets, la presència d’un nou ordre, el que Ell anomenava el Regne de Déu.

Full núm. 152, desembre 2016

 

Bon Nadal, comunitat (solidària) de Sant Ignasi!

Ja arriba el Nadal! Tanmateix, aquest Nadal no és un Nadal més. Com sempre, hi ha novetats. La primera és el reconeixement que se’ns ha fet del menjador familiar de Can Roger. És una gran notícia: ens han concedit la Medalla d’Honor de la Ciutat! Encara que el reconeixement oficial no esmentava directament al fet de donar menjar –ens han deixat com una obra social per l’atenció de les persones necessitades del barri– el cert és que estem donant al voltant de 50 àpats diaris! …

butlleti-desembre
butlleti-novembre

Full núm 151, novembre 2016

 

Sant tornem-hi, comunitat de Sant Ignasi!

Tornem a començar un nou curs. Després de les vacances, carregades les piles, encetem un nou temps. “Heus aquí que tot ho faig nou!” ens diu l’autor del llibre de l’Apocalipsi. Val a dir que aquest llibre, contràriament al que molts pensen, no ens parla de la fi dels temps. Apocalipsi vol dir “revelació”. Què ens pot dir Déu en el nostre temps? Què ens vol dir en la nostra vida? Què ens pot dir a la nostra comunitat de Sant Ignasi en començar aquest nou curs?…

Full núm. 150, octubre 2016

L’any de la misericòrdia: una oportunitat de conversió?

El 20 de novembre es clourà aquest Any de la Misericòrdia que el Papa Francesc va proposar –ara farà un any– com a motiu de reflexió per a tota l’Església. Crec que ha estat un any que ha donat molt de fruit, especialment en l’àmbit intern, de la mateixa Església. Ha estat una oportunitat per a reflexionar al voltant de les nostres actituds, aquelles que caracteritzen a les persones d’Església, tant laics com religiosos, tant capellans com bisbes. De fet, són aquelles actituds que la gent veu, especialment els allunyats o, com deia el nostre Concili Tarraconense, els distanciats de l’Església. El terme “distanciats” suggereix que potser també nosaltres ens hem allunyat dels altres…

butlleti 150 octubre 2016 parroquia de sant ignasi de loiola
butlleti de juny

Full núm 149, juny 2016

 

Unitat en la diversitat

Aquesta frase, que segurament heu escoltat més d’un cop, és molt representativa del que és l’Església. Efectivament, podem dir que L’Església és diversa però unida en una mateixa fe. Adonar-se d’aquesta realitat és molt important perquè ens ajuda a entendre i viure el si de la nostra Església, la seva essència, el que li és més propi: acollir en la diversitat i el respecte per les persones…

Full núm 148, maig 2016

MARIA, ESPERANÇA DEL POBLE QUE CAMINA


Entrem al mes de Maig, un mes dedicat especialment a Maria. Com ens diu el Concili Vaticà II: “Maria, llum i esperança del poble de Déu que camina” Maria ens és sempre un referent del ser cristià. Ella va ser la primera que va entendre què vol dir seguir Jesús. Al final del nostre camí Pasqual, la trobarem un altre cop, amb els deixebles, en un moment clau: la vinguda de l’Esperit Sant.

foto-butlleti-maig
butlleti abril

Full núm 147, abril 2016

BONA PASQUA !

 

La celebració de la Setmana Santa que acabem de viure és un moment cabdal en la nostra comunitat i en totes les comunitats cristianes. Podem dir que el misteri de la mort i resurrecció de Jesús, “marca” la vida de les comunitats perquè mostra el que els és més propi. Si afirmem –com deien els Pares de l’Església– que “mai som més Església que quan ens reunim al voltant de l’altar”, també podem afirmar que mai som més cristians que quan ens reunim per celebrar el memorial de la mort i resurrecció de Jesús i, encara més, quan som capaços de reproduir aquest misteri en les nostres vides.

Full núm 146, març 2016

SETMANA SANTA: JESÚS MOR PER RESSUSCITAR

 

Per Setmana Santa celebrem un fet cabdal: la Pasqua. El que per als nostres avantpassats en la fe era “el pas del Senyor”, la Pasqua del poble d’Israel, Déu que els alliberà de l’esclavatge d’Egipte; per a nosaltres és el pas de Jesús ressuscitat, que ens allibera del mal, que il·lumina la nostra vida, que ens fa viure d’una forma nova, sempre renovada. Per això, durant la Quaresma, fem revisió del que cal renovar, convertir, en nosaltres i en les nostres comunitats.

foto-butlleti-marzo
butlleti febrer

Full núm 145, febrer 2016

FEM CAMÍ AMB JESÚS PEL DESERT DE LA QUARESMA

 

El temps de Quaresma és, tots ho sabem, un temps per preparar-nos, per disposar-nos a celebrar la gran festa de Pasqua, el misteri de la mort i resurrecció de Jesús. Aquesta és la realitat més important del cristià, el fet que determina tota la seva vida. Sant Pau ho diu clarament quan parla de la vida del cristià com un continu procés de mort i resurrecció: “con-morir i con-ressuscitar” per anar sempre de l’home (i dona) vells a l’home (i dona) nous. L’home nou és Jesús…

Full núm 144, gener 2016

PAU A LA TERRA

 

Ser llum i pau en el món. Comencem un nou any i tots ens desitgem la pau. Però no hauríem de quedar-nos en un desig genèric de pau. La pau comença per cadascú de nosaltres. Si som persones, homes i dones de pau, sabrem també transmetre-la. Si tenim pau interior, sabrem també exterioritzar-la. Si som persones de pau, la gent s’aproparà a nosaltres. Hi ha una pau que només Déu ens pot donar. Quan es troba aquesta pau, el record queda per sempre. Durant aquest Nadal hem fet diverses experiències de llum i de pau. En parlar de llum, la llum del Nadal, també estem parlant de pau, aquesta pau que ve de Déu…

butlleti gener