Actualitat de la parròquia de Sant Ignasi de Loiola
19057
page,page-id-19057,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.10,vc_responsive
 

ACTUALITAT 2017

LA NOSTRA ACTUALITAT A LA PARRÒQUIA MES A MES

En aquest apartat us informarem de tota la nostra actualitat mes a mes.
Manteniu-vos informats.

Núm. 154 MARÇ 2017
 • El proppassat dia 11 i 12 de febrer el nostre Esplai Brúixola va fer una Sortida a la neu. Va ser una sortida amb una gran assistència – més de 40 nens i nenes– i s’ho varen passar molt bé. El lloc va ser una casa de La Cerdanya, a prop de Bellver. Feia goig veure com jugaven a la neu! Veieu les fotos que us hem posat.

 

 • Seguint amb l’esplai, cal recordar que ja tenim dates i lloc per anar de colònies d’estiu: seran del 8 al 16 de juliol a Can Ramió. Per a més informació podeu entrar en la pàgina web de l’esplai o posar-vos en contacte amb algun monitor els dissabtes a la tarda a la parròquia.També dir-vos que ja ha començat el nou curs de poesia per La Llar. Serà el primer divendres de mes, de 18 a 19,30, als locals de la parròquia. L’assistència va ser bona, unes deu persones. És un bon número

 

 • En el procés que hem endegat de renovació de La Llar ja estem a punt de començar a fer activitats conjuntes (cinema, xerrades, sortides, etc…) Ja tenim un grup consolidat de treballs manuals, un altre de memòria i el de poesia. Ara és el moment de reunir-nos tots junts però està obert a tot el qui vulgui. Ho anunciarem pròximament.

 

 • Pel que fa a les xerrades hem arribat a un acord amb el CAP de Rosselló per fer unes xerrades obertes a tot el barri sobre temes d’interès per a la gent gran. Les xerrades aniran des de preveure les caigudes, a la diabetis, l’alimentació, el colesterol, etc… Aniran a càrrec del Dr. Romero i el seu equip de col·laboradors i es faran als locals de la nostra parròquia a partir de l’octubre. L’entrada serà gratuïta i oberta a tothom.

 

 • Pel que fa a la catequesi ens ha sortit una proposta molt interessant: establir una col·laboració amb una catequesi de Portugal! Resulta que una noia que està estudiant un Erasmus a Barcelona és catequista d’un poblet de Portugal, a prop de Lisboa, i està molt interessada en el que fem a la catequesi. Ja ha vingut un dia de catequesi i ens ha comentat la possibilitat d’establir un intercanvi: escrits, fotografies, inquietuds, etc… Pot ser molt enriquidor.

 

 • Pel que fa a notícies més tristes, dir-vos que ha mort el fill de l’Assumpció, que durant molt de temps portava la Borsa de Treball de la nostra parròquia. L’acompanyem en el sentiment.

 

Núm. 153, FEBRER 2017

La nostra actualitat

 • Segurament ja us heu adonat que no ha sortit el Full de gener. Des de la comissió del Full i la pàgina web hem pensat que no teníem prou coses per omplir un full després del de desembre, dedicat especialment al Nadal. També ens convenia descansar una mica. Sembla que no però el full porta feina…

 

 • Després de Nadal, hem tornat a començar totes les activitats. Ara ja estem pensant en el concert solidari que farem al maig. Serà el 8è…

 

 • També tenim rumiat l’stage de gospel que farem al juny. Com hem anat fent en els darrers dos anys, serà tot el dia i vindrà el Didier, un professor de Bèlgica, per ensenyar-nos a cantar gospel, a nosaltres i a les 15 corals amb els que estem agermanats… Després de la pregària ecumènica que vàrem fer el proppassat 20 de gener a Sant Ignasi (teniu una petita ressenya en aquest mateix full) i el concert de Nadal ofert per les nostres dues corals, la de nens i la de adults, ens estem convertint en un referent del gospel a tot Barcelona. Molts creiem que és una veritable “finestra” per arribar als allunyats, un dels objectius que ens vàrem marcar en el nostre Pla Pastoral. Darrerament hem descobert que –a jutjar pel bé que va anar la pregària ecumènica– també ens pot ajudar a apropar a les diverses confessions cristianes.

 

 • Anunciar-vos que tornarem a fer la nit de les religions, que tant d’èxit va tenir. Encara no sabem ni la data ni el tema però ja estem apuntats.

 

 • Pel que fa a la recapta d’aliments durant el Nadal, hem tornat a batre tots els rècords. També teniu una ressenya en aquest Full. Moltes gràcies a tots per la vostra generositat, i especialment a la dedicació dels voluntaris. Properament farem un dinar d’agraïment amb tots els qui s’han posat a la porta dels súpers demanant menjar a la gent.

 

 • Pel que fa a Ajuda Fraterna de Sant Ignasi (robers+aliments) properament farem una jornada de portes obertes per ensenyar-vos com han quedat els robers –de nens i d’adults– i, de passada, el magatzem de menjar –en realitat sembla un súper més– pels qui encara no ho hagueu vist. La agent està molt agraïda de poder tenir roba, sobretot amb el fred que hem patit….

 

 • Pel que fa a la nova Llar de Sant Ignasi, el dia 3 de febrer inaugurarem el nou taller de poesia. Properament també muntarem el taller de pastissos. Hem de comprar un forn. Ja tenim vista una botiga que ven electrodomèstics econòmics. Són aparells nous però que tenen algun bony. Tan bon punt el tinguem podrem fer pastissos, tant els grans com els nens i nenes de l’esplai… Què bé s’ho passaran!

 

 

taller de poesia